Oxydator W MAXI

De oxydator W MAXI van söchting is geschikt voor aquaria en vijvers van 4.000 tot 40.000 liter. Deze oxydator zorgt er voor dat de vijver/aquarium wordt voorzien van pure zuurstof wat onder andere helpt bij de omzetting van afvalstoffen.

Lees meer...
Artikelnummer: 24.1.1
Aantal: 2

Oxydator W MAXI

 

De oxydator W MAXI van söchting is geschikt voor aquaria en vijvers van 4.000 tot 40.000 liter. Deze oxydator zorgt er voor dat de vijver/aquarium wordt voorzien van pure zuurstof. Dit werkt onder de volgende reactie:

2H2O2 -----> 2H2O + O2

Deze reactie is volledig geluidsloos. Ook zorgt de reactie van de oxydator er voor dat co2 niet uit het aquarium verdreven wordt. Doordat deze zuurstof puur is en vrij komt onder water, verspreid de zuurstof gemakkelijk en snel door het hele aquarium/ door de hele vijver. Door de afgifte van pure zuurstof (O2) werk de oxydator tevens als ''extra'' filter. De söchting oxydator zet afvalstoffen om naar bruikbare stoffen onder de volgende reactie:

NH4+ + 2O2 -----> NO3+ H2O + 2H+

NH4zijn de uitscheidingsproducten van dieren en NO3 kan opgenomen worden door aquariumplanten.

Pure zuurstof verhoogt de redoxpotentiaal (het oxiderend vermogen) van uw aquarium/vijver en is zeer effectief tegen algen. Ook garnalen en vissen hebben hier baat bij en zullen beter gaan kweken en een stuk actiever worden.

Werkingsduur

De operationele tijd hangt af van de watertemperatuur, concentratie oxydator oplossing en het aantal katalysatoren. Bij een hogere temperatuur, is de werkingsduur korter. Een 5 liter vulling wordt direct gebruikt in de Oxydator W maxi en gaat in de winter circa 4-5 maanden mee. In de zomer is dit 2-3 maanden. In tropische aquaria zal dit ook circa 2-3 maanden zijn. Het aantal katalysatorstenen kan worden aangepast naar de inhoud van het aquarium / de vijver. 1 steen volstaat voor circa 6500 liter.

Inhoud

De inhoud bestaat uit een houder voor de 5 liter jerrycan, plastic houder voor katalysatorstenen, 6 katalysatorstenen en een band die de jerrycan op zijn plaats houdt. Deze oxydator komt zonder oxydator vloeistof. U dient deze zelf aan te schaffen.

Let op: Geschikt voor aquarium en vijver.

Dzintars Vircavs 20-03-2021 20:15


5 sterren op basis van 1 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »