Oxydator XL (W)

De XL oxydator van söchting is geschikt voor aquaria en vijver van 400 tot 4000 liter. Deze oxydator zorgt er voor dat het aquarium wordt voorzien van pure zuurstof.

Lees meer...
Aantal: 2

Oxydator XL (W)

 

De XL oxydator (W) van söchting is geschikt voor aquariua van 400 tot 4000 liter. Deze oxydator zorgt er voor dat het aquarium wordt voorzien van pure zuurstof. Dit werkt onder de volgende reactie :

2H2O2 -----> 2H2O + O2

Deze reactie is volledig geluidsloos. Ook zorgt de reactie van de oxydator er niet voor dat CO2 uit het aquarium verdreven wordt. Doordat deze zuurstof puur is en vrij komt onder water, verpreid de zuurstof gemakkelijk en snel door het hele aquarium. Dit feit maakt de söchting oxydator tot een uitstekend biologisch filter. De söchting oxydator zet afvalstoffen om naar bruikbare stoffen onder de volgende reactie :

NH4+ + 2O2 -----> NO3- + H2O + 2H+

NH4+ zijn de uitscheidingsproducten van dieren, en NO3- is nitraat, die opgenomen kan worden door aquariumplanten.

Pure zuurstof verhoogt de redoxpotentiaal (het oxiderend vermogen) van uw aquarium en is zeer effectief tegen algen. Ook garnalen hebben hier baat bij, en zullen beter gaan kweken.

Werkingsduur

De operationele tijd hangt af van de watertemperatuur, concentratie oxidator oplossing en het aantal katalisatoren. Bij een hogere temperatuur, is de werkingsduur korter

Inhoud

De inhoud bestaat uit een plastic vloeistof houder met deksel, 1 oxydatorsteentje, een keramische houder en strip die de vloeistof houder op zijn plaats houdt. Deze oxydator komt zonder oxydator vloeistof. U dient deze zelf aan te schaffen.

Let op: Geschikt voor aquarium en vijver.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen