Oxydator XL (W)

De XL oxydator van söchting is geschikt voor aquaria en vijver van 400 tot 4000 liter. Deze oxydator zorgt er voor dat de vijver/aquarium wordt voorzien van pure zuurstof wat onder andere helpt bij de omzetting van afvalstoffen.

Lees meer...
Artikelnummer: 24.5.1
Aantal: 7

Oxydator XL (W)

 

De XL oxydator (W) van söchting is geschikt voor aquaria van 400 tot 4000 liter. Deze oxydator zorgt er voor dat het aquarium en/of de vijver wordt voorzien van pure zuurstof. Dit werkt onder de volgende reactie:

2H2O2 -----> 2H2O + O2

Deze reactie is volledig geluidsloos. Ook zorgt de reactie van de oxydator er voor dat co2 niet uit het aquarium verdreven wordt. Doordat deze zuurstof puur is en vrij komt onder water, verspreid de zuurstof gemakkelijk en snel door het hele aquarium. Door de afgifte van pure zuurstof (O2) werk de oxydator tevens als ''extra'' filter. De söchting oxydator zet afvalstoffen om naar bruikbare stoffen onder de volgende reactie:

NH4+ + 2O2 -----> NO3+ H2O + 2H+

NH4zijn de uitscheidingsproducten van dieren en NO3 kan opgenomen worden door aquariumplanten.

Pure zuurstof verhoogt de redoxpotentiaal (het oxiderend vermogen) van uw aquarium en is zeer effectief tegen algen. Ook garnalen en vissen hebben hier baat bij en zullen beter gaan kweken en een stuk actiever worden.


Werkingsduur

De operationele tijd hangt af van de watertemperatuur, concentratie oxidator oplossing en het aantal katalisatoren. Bij een hogere temperatuur, is de werkingsduur korter


Inhoud

De inhoud bestaat uit een plastic vloeistof houder met deksel, 2 oxydatorstenen, een keramische houder en strip die de vloeistof houder op zijn plaats houdt. Deze oxydator wordt geleverd zonder oxydator vloeistof. U dient deze zelf aan te schaffen.


Let op: Geschikt voor aquarium en vijver.

Kijk hier voor de gebruikershandleiding.

JS Waijenberg 28-03-2021 16:16

Prima service snel in huis.


K Verhiest 01-01-2021 07:23

Supergoed product, verrijkt sterk het zuurstof niveau


S. Pauli 23-04-2019 18:34

Prachtig helder water in de vijver en de waterlelies groeien nu al uitstekend; heb nog steeds draadalgen en hoop op den duur ook die kwijt te raken
Verder heel behulpzame mensen bij online aquarium. Superfijn.


hilde mous 29-01-2019 21:24

helder water in het aquarium , minder algen . vissen zwemmen levendig rond . dit had ik al eerder moeten aanschaffen .


Mike Van Yperen 11-01-2018 21:45

De oxydator doet wat hij beloofd. En het bedrijf levert snel en compleet. Een aanrader


5 sterren op basis van 5 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »