Yellow King Kong garnalen

De Yellow King Kong garnalen hebben een strak gele kleur die uit twee verschillende Caridina garnalen is gekweekt. De Yellow King Kong houdt dan ook van wat zachter en zuurder water zoals de Taiwan bee en crystal garnalen.

Lees meer...
€4,50 Incl. btw
Levertijd: In bestelling

Yellow King Kong garnalen

 
Mooie Yellow King Kong garnalen uit eigen kweek. In de meeste gevallen wordt deze garnaal bij de Taiwan Bee categorie gerekend, maar toch past deze er niet helemaal tussen. De Yellow King Kong garnaal is een strak gele garnaal waar nog een beetje mee te experimenteren valt. Wij kweken deze garnalen op 100% osmose water met bee shrimp mineral GH+.

Het aquarium

Deze garnalen stellen geen belangrijke eisen aan het aquarium. Je kan de garnalen al houden in een aquarium vanaf 15liter. Het aquarium kan het beste goed beplant zijn, en wat stukjes mos bevatten. Een stukje kienhout wordt aangeraden omdat garnalen hier micro-organismen van kunnen afgrazen.

Het gebruik van een pH-verlagende bodem is ten zeerste aan te raden aangezien de garnalen zacht en zuur water nodig hebben. Ondanks dat wij de garnalen op 100% osmose kweken is het goed mogelijk om de garnalen op leidingwater te houden. Het gebruik van een pH-verlagende bodem is dan wel een must. Tevens is het dan raadzaam om niet meer dan 10% water te wisselen per 2 weken om de werkingsduur van de bodem zo lang mogelijk te houden. 

Voeding

Deze garnalen eten vrijwel alles wat ze kunnen vinden. Je kunt hierbij denken aan dode plantenresten, uitwerpselen van andere aquarium bewoners, voedersticks, etc. De garnalen behouden wel een mooiere kleur als ze gavrieerd eten krijgen. In onze webshop zijn voedersticks goedkoop te bestellen. Als je hier een paar soorten van door elkaar mengt heb je een mooie complete voeding voor de garnalen.

Kweek

Wanneer er met de garnalen gekweekt gaat worden, kunt u ze het beste houden op een ph verlagende bodem. De garnalen houden van een wat zachter en zuur water. Het vrouwtje draagt de zwarte eitjes onder haar staart voor gedurende 3 a 4 weken, waarna de garnalen levend worden geboren. De jonge garnalen zijn dan binnen 3 a 4 maand geslachtsrijp. De garnalen krijgen ongeveer 30 jongen per worp.
H Stal 28-08-2020 14:35

Hele mooie felle garnalen


E. van Tol 31-10-2017 09:09

Prima levering en erg mooie dieren. Bedankt!


5 sterren op basis van 2 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »