OAS Zeoliet - Aquarium Zeoliet

Pure zeoliet steentjes voor het aquarium. Filtert ammonia(k), nitriet en nitraat direct uit het water. Hierdoor kan Zeoliet goed als noodoplossing worden gebruikt bij het voorkomen van hoge gehalten aan afvalstoffen. Inhoud: 1 liter.

Lees meer...
Artikelnummer: 10.6.2
Aantal: 3

OAS Zeoliet

 

Zeoliet is een 100% natuurlijk, vulkanisch mineraal. Zeoliet is de algemene benaming voor een grote groep microporeuze mineralen en is miljoenen jaren geleden ontstaan, doordat vulkanische aswolken neersloegen in zouthoudend water in zeeën. Door de interactie tussen deze vulkanische asdeeltjes en zout ontstond op de bodem van deze zeeën een soort kleilaag.
Onder invloed van heet water, dat door de thermische activiteit van de aarde ontstond, veranderde deze kleilaag in een zacht poreus gesteente: zeoliet.

Natuurlijke zeolieten bestaan in verschillende soorten die ieder specifieke eigenschappen hebben. Er is echter één natuurlijke soort zeoliet die beschikt over eigenschappen die geschikt is voor gebruik in aquaria en vijvers, namelijk clinoptiloliet.

Deze vorm van zeoliet heeft een honingraatstructuur met vele holtes en kanalen. Hierdoor heeft zeoliet een grote inwendige oppervlakte.
Hierdoor is zeoliet in staat om een grote hoeveelheid vloeistof vast te houden. Dit is dan ook de reden dat zeoliet ook vaak gebruikt wordt als absorptiemateriaal voor bijvoorbeeld kattenbakken en vogelkooien.

Omdat zeoliet ook de eigenschap heeft om uitstekend ammonium en ammoniak te binden is het ook prima te gebruiken in uw aquarium in de volgende situaties:

  • bij het opstarten van een nieuw aquarium
  • als filtermateriaal binnen een biologisch zwaar belast aquarium, zoals aquaria met veel vissen
  • als filtermateriaal in aquaria waarbij de biologische cyclus onvolledig is, zoals aquaria zonder planten

Het is hierbij belangrijk dat zeoliet het de laatste schakel moet zijn in het filtratie-process. Wordt dat niet gedaan dan komen er geen ammonium terecht in de filtermassa en kunnen bacterieculturen zich niet goed ontwikkelen.

Deze aquarium zeoliet is geschikt voor gebruik in zoetwater aquaria en vijvers.


Let op
: zoals gemeld hechten stoffen zich gemakkelijk aan aquarium zeoliet. Hierdoor wordt het afgeraden om zeoliet te gebruiken in uw filter als u medicijnen toevoegt aan uw aquarium. 

De gebruikte zeoliet dient na 4 weken vervangen te worden voor nieuwe steentjes.

Maat: 4-8mm.
Inhoud: 1 liter.

J.w. Van Hage 12-02-2020 20:44

Koper heeft geen omschrijving achtergelaten.


5 sterren op basis van 1 beoordelingen