GlasGarten Environment soil

GlasGarten environment soil is een actieve bodemgrond. GlasGarten environment soil stabiliseert op een natuurlijke wijze de pH-waarde op ongeveer 5,5-6,5. Environment soil is te verkrijgen in 4 en 9 liter.

Lees meer...
€16,95 Incl. btw
Levertijd: Op voorraad, 1-2 werkdagen
Aantal: 16

GlasGarten Environment soil

GlasGarten environment soil is een actieve bodemgrond van verschillende types gebakken grond en klei. Deze soil is speciaal ontwikkeld voor gebruik in aquaria en is 100% steriel en veilig voor gebruik. GlasGarten environment soil stabiliseert op een natuurlijke wijze de pH-waarde op ongeveer 5,5-6,5. Tevens verlaagt GlasGarten environment soil de waterhardheid en creëert daarmee optimale omstandigheden voor aquarium planten en dieren die leven in zacht/zuur water.

Environment soil zorgt door de speciale eigenschappen voor kristalhelder water. Environment soil is rijk aan natuurlijke voedingsstoffen voor een optimale plantengroei en mooie groene mossen. GlasGarten environment soil werkt vanaf dag 1!

Gebruiksaanwijzing

• De soil voor gebruik niet wassen.
• Voeg het water langzaam toe aan het aquarium.

Tip: Om wervelende grond te vermijden wordt  aanbevolen om bijvoorbeeld het water te breken op een schotel of dergelijke.

Extra informatie

• De Environment Aquarium Soil is ook geschikt in combinatie met een bodemfilter.
• Niet geschikt voor het houden van vissen die willen graven in de bodem (dit kan zorgen voor permanente troebelheid van het water).
• Niet voor vissen, garnalen en kreeften die een hoge pH nodig hebben.
• Kan het water bij eerste grbuik troebel maken. Dit moet in combinatie met een aquariumfilter binnen enkele uren weer weggetrokken zijn.
• Zak gesloten bewaren om uitdroging te voorkomen.

Aangeraden wordt om een bodemdikte te nemen van minimaal 4 centimeter. Dit zorgt voor een optimale werking.

Inhoud: Keuze in 4 of 9 liter
Kleur: zwart-bruin
Korrelgrootte: 2-4 mm

Gerdie Kruimer 28-08-2016 20:13

Werkelijk fantastische bodem! Garnalen en planten doen het er zeer goed op. Garnalen net twee weken in de bak en al 5 met eitjes. pH blijft mooi laag ~6 en geeft zéér helder water. Sinds een week geleden een deel van de bodem van mijn andere bak ermee vervangen. Planten hebben afgelopen half jaar niet willen groeien tot afgelopen week. Water is ook een stuk helderder geworden, gelijk in mijn andere bak, Vissen zijn ook blijer. Een genot om naar te kijken. Super!! Voor mij geen andere bodem meer dan deez.


steffen 15-09-2015 13:52

dit is echt top bodem voor garnaaltjes ik gebruik het zelf ook wil niks anders meer gebruiken dan dit voor men garnaaltjes ze doen het hier zupper goed op


5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen