Floating ball met javamos

De floating ball met javamos is een unieke gewaarwording in het aquarium. De zwevende bal met mos kan aan de bodem of het raam worden bevestigd middels een zuignap. Javamos is zeer gemakkelijk te houden en doet het goed in vrijwel elk aquarium.

Lees meer...
Artikelnummer: PS

Floating ball met javamos

 

De floating ball met javamos is een unieke gewaarwording in het aquarium. De zwevende bal met mos kan aan de bodem of het raam worden bevestigd middels een zuignap. De zwevende bal heeft een diameter van circa 5 centimeter en komt met een vislijntje van circa 40 centimeter. Deze is nagenoeg onzichtbaar en kan gemakkelijk worden ingekort.

Javamos (Taxiphyllum barbieri) is het populairste mos dat er is en wordt dan ook het meest gebruikt in aquaria. Javamos is knalgroen, groeit zeer snel, neemt veel afvalstoffen op en is gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast is dit mos de ideale schuilplaats voor de (jonge)aquariumdieren. Deze kunnen zich in het mos verschuilen en voldoende voedsel vinden waar de grotere dieren niet bij kunnen.

Javamos is een snelle groeier die weinig tot geen eisen stelt aan de waterwaarden. Hoe meer licht hoe sneller de groei. Ook de toevoeging van een beetje plantenvoeding (EasyLife Profito) zal de groei bevorderen.
Indien javamos te weelderig groeit, dan kan deze eenvoudig met een aquarium snoeischaar terug gesnoeid worden.

https://www.aquarium.nl

Martine Franssens 24-07-2023 12:42

Heel leuk om te zien.


5 sterren op basis van 1 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »