Chocolate sakura garnalen - groep van 10

Chocolate sakura garnalen zijn (donker)bruine garnalen. Deze garnalen behoren tot de Neocaridina familie en zijn gemakkelijk te houden bij de meeste waterwaarden. Deze garnalen zijn echte opruimers en zijn gemakkelijk te kweken.

Artikelnummer: Via YukiShrimp
Aantal: 13

Chocolate sakura garnalen - groep van 10

 

Chocolate sakura garnalen uit eigen kweek van YukiShrimp. De chocolate sakura garnalen zijn (donker)bruine garnalen en komen goed tot hun recht op een lichtere bodem. Deze garnalen behoren tot de Neocaridina familie en zijn gemakkelijk te houden bij de meeste waterwaarden. Deze garnalen zijn echte opruimers en zijn gemakkelijk te kweken. De garnalen kunnen het beste gehouden worden in een groepje van minimaal 10 stuks.

De garnalen worden bij de kweker gekweekt op een pH-verlagende bodem in combinatie met 50% kraanwater / 50% osmose water. Hierdoor zitten de garnalen bij de kweker op de volgende waterwaarden;

 

  • pH: 5.5-7.5
  • GH: 4-8
  • KH: 2-8

Het aquarium

De chocolate sakura garnalen stellen geen belangrijke eisen aan het aquarium. Je kan de garnalen al houden in een aquarium vanaf 15 liter. Het aquarium kan het beste goed beplant zijn en wat stukjes mos bevatten. Een stukje kienhout wordt aangeraden omdat garnalen hier micro-organismen van kunnen afgrazen.

Voeding

Deze chocolate sakura garnalen eten vrijwel alles wat ze kunnen vinden. Je kunt hierbij denken aan dode plantenresten, uitwerpselen van andere aquarium bewoners, voedersticks, etc. De garnalen behouden wel een mooiere kleur als ze gevarieerd eten krijgen. In onze webshop is een breed assortiment aan garnalenvoeding te bestellen. Hier zijn zowel complete als aanvullende voeders voor garnalen te vinden.

Kweek

De chocolate sakura garnalen behoren tot de garnalen soort die het gemakkelijkste voor nakweek zorgen in het aquarium. Het vrouwtje draagt de eitjes onder haar staart voor gedurende 3 a 4 weken, waarna de garnalen levend worden geboren. De jonge garnalen zijn dan binnen 3 a 4 maand geslachtsrijp. De chocolate sakura garnalen krijgen ongeveer 30 jongen per worp.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen