Red fire garnalen - groep van 10

De red fire garnalen zijn garnalen met een super rode dekkende kleur. Deze garnalen behoren tot de Neocaridina familie en zijn gemakkelijk te houden bij de meeste waterwaarden. De red fire garnaal is een rodere variant op de vuurgarnaal.

Lees meer...
Artikelnummer: Via YukiShrimp14
Aantal: 15

Red fire garnalen - groep van 10

 

Red fire garnalen uit eigen kweek van YukiShrimp. De red fire garnalen zijn garnalen met een super rode dekkende kleur. Bij deze soort hebben de vrouwtjes vaak een intens rodere kleur dan de mannetjes. Deze garnalen behoren tot de Neocaridina familie en zijn gemakkelijk te houden bij de meeste waterwaarden. De red fire garnaal is een rodere variant op de vuurgarnaal. De garnalen komen het mooiste uit op een donkere bodem en kunnen het beste gehouden worden in een groepje van minimaal 10 stuks.

De garnalen worden bij de kweker gekweekt op een pH-verlagende bodem in combinatie met 50% kraanwater / 50% osmose water. Hierdoor zitten de garnalen bij de kweker op de volgende waterwaarden;

 

  • pH: 5.5-7.5
  • GH: 4-8
  • KH: 2-8

Het aquarium

Deze red fire garnalen stellen geen belangrijke eisen aan het aquarium. Je kan de garnalen al houden in een aquarium vanaf 15 liter. Het aquarium kan het beste goed beplant zijn en wat stukjes mos bevatten. Een stukje kienhout wordt aangeraden omdat garnalen hier micro-organismen van kunnen afgrazen.

Voeding

Deze red fire garnalen eten vrijwel alles wat ze kunnen vinden. Je kunt hierbij denken aan dode plantenresten, uitwerpselen van andere aquarium bewoners, voedersticks, etc. De garnalen behouden wel een mooiere kleur als ze gevarieerd eten krijgen. In onze webshop is een breed assortiment aan garnalenvoeding te bestellen. Hier zijn zowel complete als aanvullende voeders voor garnalen te vinden.

Kweek

Deze red fire garnalen behoren tot de garnalen soort die het gemakkelijkste voor nakweek zorgen in het aquarium. Het vrouwtje draagt de wit/gele eitjes onder haar staart voor gedurende 3 a 4 weken, waarna de garnalen levend worden geboren. De jonge garnalen zijn dan binnen 3 a 4 maand geslachtsrijp. De red fire garnalen krijgen ongeveer 30 jongen per worp. Om de groep garnalen op dieprode kleur te houden is het belangrijk om de garnalen te scheiden (selecteren). Door steeds de roodste dieren bij elkaar te houden zorgt u ervoor dat de dieprode kleur binnen de groep blijft.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »