BLAU terra activa soil brown

BLAU terra activa soil brown is een bruine PH-verlagende bodem welke op een actieve manier de kH en PH verlaagt. Zo ontstaan de ideale waterwaarden voor garnalen en vissen welke van zacht en lichtzuur water houden. Verkrijgbaar in 2 en 8 liter.

Lees meer...
Aantal: 56

BLAU terra activa soil brown

 

BLAU terra activa soil brown is een bruine PH-verlagende bodem welke op een actieve manier de kH en PH verlaagt. Zo zorgt deze bodem er voor dat de kH uit het water wordt gebonden waardoor deze onder de 2 kan zakken. Hierdoor wordt het zuurbufferend vermogen verminderd waardoor de PH kan zakken naar 5,5-6,5 (afhankelijk van het gebruikte water). De terra activa soil houdt vervolgens de PH stabiel waardoor de ideale waterwaarden ontstaan om garnalen en vissen op te houden die van wat zachter en zuurder water houden.

De lagere PH zorgt er tevens voor dat aquariumplanten gemakkelijker CO2 en voedingsstoffen kunnen opnemen. Hierdoor zullen aquariumplanten beter groeiën en wordt alg vorming in het aquarium voorkomen. Daarnaast bevat de bodem een breed scala aan plantenvoeding waardoor uw aquariumplanten de eerste 6 maanden vanuit de bodem gevoed kunnen worden. Zo zullen de plantenwortels vanaf de start goed ontwikkelen wat zorgt voor langdurig sterke en gezonden aquariumplanten. Bevat geen ammonia zodat afvalstoffen tijdens de indraaiperiode worden geminimaliseerd!

Deze bodem is gemaakt van een korrel die lang zijn vorm behoudt. Hierdoor wordt verkruimelen voorkomen en stofvorming in het aquarium tegengegaan. Daarnaast zorgt de bodem voor een actieve binding van zwevende delen en stoffen waardoor het aquarium water altijd kristalhelder is.

Gebruiksaanwijzing

• De soil voor gebruik niet wassen.
• Voeg het water langzaam toe aan het aquarium.

Tip: Om wervelende grond te vermijden wordt  aanbevolen om bijvoorbeeld het water te breken op een schotel of dergelijke.

Extra informatie

• De BLAU terra activa soil is ook geschikt in combinatie met een bodemfilter.
• Niet geschikt voor het houden van vissen die willen graven in de bodem (dit kan zorgen voor permanente troebelheid van het water).
• Niet voor vissen, garnalen en kreeften die een hoge pH nodig hebben.
• Kan het water bij eerste gebruik troebel maken. Dit moet in combinatie met een aquariumfilter binnen enkele uren weer weggetrokken zijn.
• Zak gesloten bewaren om uitdroging te voorkomen.

Aangeraden wordt om een bodemdikte te nemen van minimaal 4 centimeter. Dit zorgt voor een optimale werking.

Verkrijgbaar in 2 en 8 liter.

Carla 10-03-2023 15:33

Hele fijne bodem! Totaal geen gruis of verkleuring van het water. De iets grijs/bruine kleur geeft een mooi contrast met de beplanting.


Danique Uiterwijk 16-03-2021 16:09

Vind het fijn werken. Planten doen het goed.


5 sterren op basis van 2 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »