Ada Amazonia soil powder

Amazonia soil powder van Ada is een actieve bodem die is samengesteld uit organisch materiaal die de eigenschappen bevatten op de pH van het water te verlagen. Verkrijgbaar in 3 en 9 liter.

Lees meer...
€27,90 Incl. btw
Levertijd: Op voorraad, 1-2 werkdagen
Aantal: 11

Ada Amazonia soil powder

 

Amazonia soil powder van Ada is een actieve bodem die is samengesteld uit organisch materiaal die de eigenschappen bevatten op de pH van het water te verlagen. De kleur van deze korrel is geïnspireerd door de kleuring van de amazone. Hierdoor kunt u met deze bodem gemakkelijk de natuurlijke omgeving van de amazone nabootsen.

Door de actieve bestanddelen van deze Amazonia soil powder wordt kH effectief uit het water gebonden wat er voor zorgt dat de pH kan stabiliseren op een waarde van +- 6,0 (afhankelijk van het gebruikte water). Dit is de ideale pH waarde om garnalen op te kweken die van een lagere pH houden. Tevens is dit de beste pH waarde voor aquariumplanten omdat deze dan het gemakkelijkste voedingstoffen kunnen opnemen. De korrelgrootte is tussen de 1 en 2 millimeter wat er voor zorgt dat er veel bacteriën kunnen huizen in de bodem en dat planten optimaal in de bodem kunnen wortelen.

Deze korrels dragen dus bij aan een optimaal biologisch evenwicht in het aquarium. Ook ideaal te gebruiken in combinatie met een bodemfilter! Dit is een harde korrel die in het aquarium zeer lang de ronde vorm behoud.
 
De verschillen tussen ADA Aqua Soil Amazonia en Amazonia ver.2
 
Amazonia
De Amazonia soil van ada is geïnspireerd op de natuurlijke bodem van de amazone. Deze soil bevat dan ook veel organische zuren en voedingstoffen. Door de zwarte kleur komen kleuren van dieren mooi uit en krijgt het aquarium een natuurlijke, warme uitstraling. Deze bodem is ideaal voor een aquarium met veel aquariumplanten en aquaria waar een lage pH / kH gewenst is.
 
De Amazonia soil van ada is geïnspireerd op de natuurlijke bodem van de amazone. Door de zwarte kleur komen kleuren van dieren mooi uit en krijgt het aquarium een natuurlijke, warme uitstraling. Echter is de Amazonia ver.2 voorzien van minder voedingsstoffen zoals nitraten en organische stoffen wat de opstartfase gemakkelijker maakt en de kans op algen verlaagt in een aquarium met een lage/middel hoeveelheid aquariumplanten. De pH / kH verlagende werking is het zelfde t.o.v. Amazonia. Dit maakt Amazonia ver.2 meer geschikt voor (garnalen) aquaria met middel tot weinig aquariumplanten / mossen.
 
Gebruiksaanwijzing

• De soil voor gebruik niet wassen.
• Voeg het water langzaam toe aan het aquarium.
 

Hoeveelheid

30 cm aquarium (12 l) nodig ongeveer 3 liter soil.
45 cm aquarium (35 l) nodig ongeveer 6-8 liter soil.
60 cm aquarium (57 l) nodig ongeveer 8-11 liter soil.
90 cm aquarium (155 l) nodig ongeveer 24-32 liter soil.

JJH van Haren 08-05-2020 11:32

De fijne amazonia korrels zorgen er voor dat je een mooie toplaag krijgt. Tevens helpt dit ietwat tegen verzakking van je hoogte verschillen.
Helaas niet goedkoop.


G Kohn 25-04-2019 16:16

Goed product.maakt het planten van stekjes makelijker.


G kohn 31-03-2019 18:44

Zeer goed product,zal als alles van ADA IS!


5 sterren op basis van 3 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »