Wabi Kusa moss

Wabi Kusa moss (sphagnum mos) werkt in de Wabi Kusa als een soort spons. Wabi Kusa moss heeft het vermogen om vocht op te nemen en langzaam af te geven. Hierdoor blijft de Wabi Kusa vochtig en blijven planten nat genoeg om te floreren. Inhoud; 1 liter.

Artikelnummer: AM
Aantal: 9

Wabi Kusa moss

 

Wabi Kusa moss (sphagnum mos) werkt in de Wabi Kusa als een soort spons. Wabi Kusa moss heeft het vermogen om vocht op te nemen en langzaam af te geven aan de lucht, bodem en plantenwortels. Hierdoor blijft de luchtvochtigheid in de Wabi Kusa hoog, de bodem vochtig en krijgen planten voldoende water om te kunnen floreren.

Wabi Kusa moss is de ''vochtregelaar'' binnen de Wabi Kusa, is de bodem te nat dan zal het water opnemen, is de bodem te droog dan zal het vocht afgeven. De Wabi Kusa kan dan ook compleet besproeid worden om vocht toe te voegen waarna het mos voor de juiste verdeling zorgt.

Wabi Kusa moss is gemakkelijk toe te passen door dit te mengen met de bovenlaag van de soil. Tevens is het belangrijk om dit mos toe te passen op plekken waar bijvoorbeeld planten met een wortelstok los van de soil groeien, zodat deze planten direct vocht uit het mos kunnen opnemen.

Deze Wabi Kusa moss verpakking bevat 1 liter gedroogd mos.

Opbouw Wabi Kusa

  1. (Hydrokorrels) & Soil. hier wortelen de planten in. Speciale bodemgrond voor ondersteuning van de plantengroei
  2. Gedroogd mos & bodembedekker. Gedroogd mos zorgt voor het vasthouden van vocht
  3. Hardscape zoals hout en stenen
  4. (Aquarium)planten
0 sterren op basis van 0 beoordelingen