UGF-box 10x10x10cm - Under Gravel Filter

De UGF-box is een glazen bakje welke kan worden opgebouwd tot een compleet filter met een bodemplaatje/stijgbuis, filterspons, keramisch materiaal en soil. Een bodemwissel was nog nooit zo makkelijk en de pH nog nooit zo stabiel!

Lees meer...
€27,50 Incl. btw
Levertijd: Op voorraad, 1-2 werkdagen
Aantal: 21

UGF-box 10x10x10cm

 

De UGF-box (under gravel filter) is een speciale box welke in het aquarium wordt gebruikt om een compleet filter mee te creëren. De box wordt compleet in het aquarium geplaatst en gevuld met een bodemplaatje/stijgbuis, filterspons, keramisch materiaal en soil.

De UGF-box is gemaakt van glas en heeft een binnenmaat van +- 10x10x10 centimeter. Dit product wordt vooral gebruikt in aquaria met een pH-verlagende bodem. Door de UGF-box deels te vullen met deze bodemgrond wordt de pH optimaal verlaagd en stabiel gehouden. Daarnaast is de bodem zeer gemakkelijk te vervangen daar deze niet meer de hele aquarium bodem bedekt maar vooral zijn actieve werking heeft in de UGF-box. Een bodemwissel was nog nooit zo makkelijk en de pH nog nooit zo stabiel!

Wij leveren de UGF-box optioneel met bodemplaatje en stijgbuis. Voor de 10x10x10 centimeter UGF-box moet het plaatje even met een tangetje op maat geknipt worden. De binnenste buis van de stijgbuis past perfect op het gat van het bodemplaatje waardoor de UGF-box met de meegeleverde stijgbuis een maximale hoogte heeft van 28 centimeter.

De inrichting van de UGF-box

Het bodemplaatje komt altijd op de bodem van de box en op het bodemplaatje wordt altijd de stijgbuis gezet. Zo wordt het water door de inrichting van de box getrokken en door de stijgbuis weer terug in het aquarium geblazen.

De verdere inrichting van de UGF-box is meestal van onder naar boven filermat(grof)/filtermateriaal en bovenop afgevuld met soil.

Werkingsduur van de soil

De werkingsduur van de soil is per aquarium verschillend. De soil in de UGF-box is gemakkelijk te vervangen, maar de box bevat minder soil dan op een complete bodem. Hierdoor zal de bodem af en toe gewisseld moeten worden om de pH laag en stabiel te houden. Hoe vaak dit precies moet hangt af van welk water gebruikt wordt (kraan/osmose), hoe vaak waterwissels plaatsvinden, etc. Dit kan het beste worden bijgehouden door de pH waarde geregeld te meten.

Let op: de stijgbuis werkt op lucht en moet worden aangesloten op een luchtpomp. Deze wordt niet meegeleverd!

De bakjes zijn door een Nederlandse hobbyist vervaardigd en zijn niet 100% perfect. De bakjes dienen uitstekend hun doel en zijn perfect toe te passen in het aquarium.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »