Tantora nano catappa bladeren

Tantora nano catappa bladeren zijn rijk aan natuurlijke tannines en werken zo ziekte & schimmel werend. De bladeren voorzien garnalen, kreeften, slakken en bodemvissen tevens langdurig van aanvullende voeding. Inhoud; 15 stuks.

Lees meer...
Artikelnummer: 06.1.2
Aantal: 129

Tantora nano catappa bladeren

 

Tantora nano catappa bladeren (ook bekend als Ketapang-, Amandel-, Terminalia of  zee-amandelboom bladeren), zijn afkomstig van de zee-amandelboom. Deze bladeren zijn van A kwaliteit!

Catappa bladeren bevatten veel tannines, natuurlijke zuren. Deze zuren zorgen voor een verlaging van de ph, hebben een antibacteriële werking, geven het aquarium een natuurlijke uitstraling, versterken de kleuren van vissen en garnalen, zijn stress verlagend, en werken preventief tegen ziekten in het aquarium.

Garnalen, kreeften, slakken en bodemvissen (L-nummers, schrapers) vinden de catappa bladeren erg lekker, wat de bladeren tot goede aanvullende voeding maakt. Veel kleine garnalen en kreeften verzamelen op het blad om er van te eten. De kleine dieren krijgen altijd voldoende voedsel binnen op deze manier. 

Catappa bladeren geven gedurende 3 a 4 weken een bacterie werende stof af (de tannines). De bladeren worden compleet opgegeten tot enkel de nerven van het blad overblijven. Na 3 a 4 weken kan een nieuw blad in het aquarium worden toegevoegd. Het oude blad kan worden verwijderd als enkel de nerven over zijn of wanneer de nieuwe wordt toegevoegd indien er geen ‘’eters’’ aanwezig zijn.

Dosering : Elke 3 a 4 weken een nieuw blad op 20-25 liter water.

Onbeperkt houdbaar wanneer u deze droog bewaard. Inhoud; 15 stuks.

Briefpost

Dit product kan worden verzonden met briefpost en weegt 75 gram. Verzending via briefpost is mogelijk tot 200gram.

Gerda de Jong 24-11-2019 16:35

De garnalen smullen ervan en de maat van het blad is perfect voor een klein aquarium! Ze zijn wel veel duurder dan andere merken. Vandaar net geen 5 sterren.


Bjorn Berendsen 12-06-2019 10:09

Prima catappa bladeren voor een kleinere bak of wanneer je geen grote bladeren toe wil voegen waarmee je de verhoudingen verstoort. Nadeel: doordat de bladeren ‘geknipt’ zijn uit grotere bladeren en niet écht kleine bladeren zijn gaat een deel van de natuurlijke uitstraling helaas verloren.


J Beukema 22-03-2019 20:45

Het water verkleurd wel erg verder goed


Roy Deltour 19-08-2018 15:15

Garnaaltjes zitten er eten het goed. Super.


Robin de Klerk 23-07-2018 23:09

goed product bladeren passen perfect in kleine aquariums en garnalen zijn er dol op


Pascal Dijkhuizen 15-05-2018 21:06

Werkt goed


4.15 sterren op basis van 6 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »