Söchting Dosator

De Söchting dosator zorgt voor een constante toevoeging van gedoseerde plantenvoeding. Dit houdt aquariumplanten in uitstekende conditie, gaat algengroei tegen en verlaagt onderhoudstijd aan uw aquarium.

Lees meer...
Artikelnummer: 24.5.2
Aantal: 4

Söchting Dosator

 

De Söchting dosator zorgt voor een constante toevoeging van gedoseerde plantenvoeding. Dit houdt aquariumplanten in uitstekende conditie, gaat algengroei tegen en verlaagt onderhoudstijd aan uw aquarium. Het mooie aan de dosator is dat deze gevuld kan worden met alle types vloeibare plantenvoeding. Hierdoor krijgen aquariumplanten alles wat ze nodig hebben voor een gezonde groei en sterk, groen blad.

De actieve stoffen in de plantenvoeding verdwijnen allemaal snel uit zuurstofrijk water, wat de garnalen, kreeften en vissen wel nodig hebben. Omdat deze stoffen snel verdwijnen door reactie met de zuurstof is vaak doseren in kleine hoeveelheden nodig. Dit kan ideaal gebeuren door gebruik de maken van de Söchting dosator. 

Door de dosator te vullen met plantenvoeding, oxydator vloeistof en de katalysator (meegeleverd) wordt de voeding gelijkmatig over een periode van +- 4 weken toegoevoegd aan het water. Planten kunnen dan de voeding gemakkelijk opnemen. Omdat de aquariumplanten de voeding constant tot hun beschikking hebben zult u merkbaar een positief verschil zien in de groei en conditie van uw aquariumplanten.

Werking

De dosator werkt met plantenvoeding en oxydator vloeistof. De dosator bestaat uit een plastic houder voor de plantenvoeding met een klein bakje in het midden voor de oxydator vloeistof. De oxydator vloeistof reageert met de katalysator waardoor er zuurstof ontstaat. Deze zuurstof komt heel langzaam vrij in de grote houder waar de plantenvoeding zit. Om plaats te maken voor de vrijgekomen zuurstof wordt er een klein beetje plantenvoeding uit de dosator in het aquarium gedrukt. Dit proces blijft zo 4 week doorgaan tot de dosator opnieuw gevuld moet worden. 

Werkingsduur en plantenvoeding

De dosator is geschikt voor aquaria tot 500 liter. In de dosator past 100 milliliter vloeistof. Bij een temperatuur van 25 graden is de werkingsduur +- 4 weken. Bij koudere temperaturen is dit iets langer en bij hogere temperaturen is dit iets korter.

De dosator kan worden gebruikt met alle soorten plantenvoeding.
R Verheij 27-02-2018 11:01

Ik ben hier zeer tevreden over. Gelijkmatige afgifte van de plantenvoeding, ik doe er drie weken mee, maar dat hangt ook af van de watertemperatuur.


5 sterren op basis van 1 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »