Söchting Dosator

De Söchting dosator zorgt voor een constante toevoeging van gedoseerde plantenvoeding. Dit houdt aquariumplanten in uitstekende conditie, gaat algengroei tegen en verlaagt onderhoudstijd aan uw aquarium.

Lees meer...
Artikelnummer: 24.5.2
Aantal: 5

Söchting Dosator

 

De Söchting dosator zorgt voor een constante toevoeging van gedoseerde plantenvoeding. Dit houdt aquariumplanten in uitstekende conditie, gaat algengroei tegen en verlaagt onderhoudstijd aan uw aquarium. De speciale plantenvoeding die in de dosator gaat bevat een mix van ijzer, kalium, magnesium, en sporenelementen. Dit zijn allemaal elementen die aquariumplanten nodig hebben voor een gezonde groei en sterk, groen blad.

Deze stoffen verdwijnen allemaal snel uit zuurstofrijk water, wat de garnalen, kreeften en vissen wel nodig hebben. Omdat deze stoffen snel verdwijnen door reactie met de zuurstof is vaak doseren in kleine hoeveelheden nodig. Dit kan ideaal gebeuren door gebruik de maken van de Söchting dosator. 

Door de dosator te vullen met plantenvoeding, oxydator vloeistof en de katalysator (meegeleverd) wordt de voeding gelijkmatig over een periode van +- 4 weken toegoevoegd aan het water. Planten kunnen dan de voeding gemakkelijk opnemen. Omdat de aquariumplanten de voeding constant tot hun beschikking hebben zult u merkbaar een positief verschil zien in de groei en conditie van uw aquariumplanten. 

De palntenvoeding voor de Söchting dosator bevat geen nitraat en fosfaat, wat vaak sneller wordt opgenomen door algen. Door dit niet toe te voegen wordt algengroei tegengegaan maar de plantengroei wel optimaal ondersteunt. 

Werking

De dosator werkt met plantenvoeding en oxydator vloeistof. De dosator bestaat uit een plastic houder voor de plantenvoeding met een klein bakje in het midden voor de oxydator vloeistof. De oxydator vloeistof reageert met de katalysator waardoor er zuurstof ontstaat. Deze zuurstof komt heel langzaam vrij in de grote houder waar de plantenvoeding zit. Om plaats te maken voor de vrijgekomen zuurstof wordt er een klein beetje plantenvoeding uit de dosator in het aquarium gedrukt. Dit proces blijft zo 4 week doorgaan tot de dosator opnieuw gevuld moet worden. 

Werkingsduur en plantenvoeding

De dosator is geschikt voor aquaria tot 500 liter. In de dosator past 100 milliliter vloeistof. Bij een temperatuur van 25 graden is de werkingsduur +- 4 weken. Bij koudere temperaturen is dit iets langer en bij hogere temperaturen is dit iets korter.

De dosator kan worden gebruikt met alle soorten plantenvoeding. U hoeft dus niet perse de originele Söchting plantenvoeding te gebruiken als uw voorkeur naar een andere plantenvoeding uit gaat. 
R Verheij 27-02-2018 11:01

Ik ben hier zeer tevreden over. Gelijkmatige afgifte van de plantenvoeding, ik doe er drie weken mee, maar dat hangt ook af van de watertemperatuur.


5 sterren op basis van 1 beoordelingen