Oxydator mini

De mini oxydator van söchting zorgt voor pure zuurstof in het aquarium. Dit helpt bij de omzetting van schadelijke stoffen en heeft veel meer voordelen.

Lees meer...
€10,30 Incl. btw
Levertijd: Op voorraad, 1-2 werkdagen
Aantal: 92

Oxydator mini

De oxydator mini van söchting is geschikt voor aquariua tot 60liter. Deze oxydator zorgt er voor dat het aquarium wordt voorzien van pure zuurstof. Dit werkt onder de volgende reactie :

2H2O2 -----> 2H2O + O2

Deze reactie is volledig geluidsloos. Ook zorgt de reactie van de oxydator er voor dat co2 niet uit het aquarium verdreven wordt. Doordat deze zuurstof puur is en vrij komt onder water, verspreid de zuurstof gemakkelijk en snel door het hele aquarium. Dit feit maakt de söchting oxydator tot een uitstekend biologisch filter. De söchting oxydator zet afvalstoffen om naar bruikbare stoffen onder de volgende reactie:

NH4+ + 2O2 -----> NO3- + H2O + 2H+

NH4zijn de uitscheidingsproducten van dieren en NO3 kan opgenomen worden door aquariumplanten.

Pure zuurstof verhoogt de redoxpotentiaal (het oxiderend vermogen) van uw aquarium en is zeer effectief tegen algen. Ook garnalen hebben hier baat bij, en zullen beter gaan kweken.

Werkingsduur

De operationele tijd hangt af van de watertemperatuur, concentratie oxidator oplossing en het aantal katalisatoren. bij 25 ° C en 1 katalysator is de werkingsduur van de oxydator ongeveer vier weken, met twee katalysatoren ongeveer twee weken. Bij een hogere temperatuur, is de werkingsduur korter

Voor aquaria tot 30 liter dien je 1 katalysator toe te voegen, voor aquaria van 30 tot 60 liter 2 stuks.

Inhoud

De inhoud bestaat uit een glazen potje met deksel, 2 oxydatorsteentjes, 2 flesjes met 82.5 ml vloeistof (H2O2 4,9%) en een keramische houder. De inhoud van de 2 flesjes is voldoende voor 4 vullingen. (De oxydator vloeistof is ook na te bestellen).

peter g 05-10-2017 15:12

zeer goed product,een aanrader voor bakjes tot 60 liter.


Peter van der Kammen 12-01-2016 10:06

Maar toch is het allermooist het feit dat ik nu echt wel meer garnaaltjes over hou en constant volk zie zwemmen. Mijn water blijft ook veel beter.


Peter van der Kammen 18-12-2015 14:42

Mooi ding en werkt prima. Je ziet constant wel kleine belletjes opborrelen.....super uitvinding.


5 sterren gebaseerd op 3 beoordelingen