Shrimps Affair mini UGF set

De Shrimps Affair mini UGF set is een box van 7,5 x 7,5 x 9,0 centimeter (lxbxh), volledig gemaakt van sterk acryl. De set komt inclusief bodemplaatje & stijgbuis met luchtslang en luchtkraan waardoor deze direct op de luchtpomp kan worden aangesloten.

Lees meer...
Artikelnummer: 10.3.1
Aantal: 154

Shrimps Affair mini UGF set

 

De Shrimps Affair mini UGF set is een box van 7,5 x 7,5 x 9,0 centimeter (lxbxh), volledig gemaakt van sterk acryl. Inclusief de verstelbare stijgbuis is de totale hoogte 23,5 tot 35,0 centimeter. De 4 hoeken van de UGF set zijn ingelegd met hoekjes acryl waardoor er geen vuil in de binnenste lijmranden kan komen.

De UGF-box (under gravel filter) is een speciale box welke in het aquarium wordt gebruikt om een compleet filter mee te creëren. De box wordt compleet in het aquarium geplaatst en gevuld met een bodemplaatje/stijgbuis (inclusief), filterspons, keramisch materiaal en soil.

Dit product wordt vooral gebruikt in aquaria met een pH-verlagende bodem. Door de UGF-box deels te vullen met deze bodemgrond wordt de pH optimaal verlaagd en stabiel gehouden. Daarnaast is de bodem zeer gemakkelijk te vervangen daar deze niet meer de hele aquarium bodem bedekt maar vooral zijn actieve werking heeft in de UGF-box. Een bodemwissel was nog nooit zo makkelijk en de pH nog nooit zo stabiel!

De inrichting van de UGF-box

Het bodemplaatje komt altijd op de bodem van de box en op het bodemplaatje wordt altijd de stijgbuis gezet. Zo wordt het water door de inrichting van de box getrokken en door de stijgbuis weer terug in het aquarium geblazen.

De verdere inrichting van de UGF-box is meestal van onder naar boven filtermat(grof)/filtermateriaal en bovenop afgevuld met soil.

Werkingsduur van de soil

De werkingsduur van de soil is per aquarium verschillend. De soil in de UGF-box is gemakkelijk te vervangen, maar de box bevat minder soil dan op een complete bodem. Hierdoor zal de bodem af en toe gewisseld moeten worden om de pH laag en stabiel te houden. Hoe vaak dit precies moet hangt af van welk water gebruikt wordt (kraan/osmose), hoe vaak waterwissels plaatsvinden, etc. Dit kan het beste worden bijgehouden door de pH waarde geregeld te meten.

De set komt altijd inclusief bodemplaatje & stijgbuis met luchtslang en luchtkraan waardoor deze direct op de luchtpomp kan worden aangesloten. Luchtpomp niet meegeleverd.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »