Sera SiO3 test

Silicaat komt veelal in leidingwater en nagenoeg alle gesteenten voor. Silicaat kan in het aquarium voor verschillende problemen zorgen, waaronder bruine aanslag op ruiten, grind, planten en ornamenten. Goed voor +- 50 testen.

Artikelnummer: 15.3.7
Aantal: 6

Sera SiO3 test

 

Silicaat (SiO3) komt veelal in leidingwater en nagenoeg alle gesteenten voor. Silicaat kan in het aquarium voor verschillende problemen zorgen, waaronder bruine aanslag op ruiten, grind, planten en ornamenten. Vooral tijdens de opstart worden veel problemen ervaren, maar als silicaat in hogere concentraties aanwezig is kan dit langdurig voor problemen blijven zorgen.

De bruine aanslag wordt veroorzaakt door Silicaatalgen, kiezelwieren of diatomeeën. Het exoskelet van deze algen bestaat uit silicaat/siliciumdioxide en hebben dit dan ook nodig om uit te kunnen breiden.

Silicaten uit het water verwijderen kan gemakkelijk door het filter te vullen met korrels/hars die silicaten uit het water filteren. Een tweede optie is het gebruik van een osmose apparaat met een optioneel silicaatfilter.

Inhoud: 3x 15 milliliter. Goed voor +- 50 testen.

Klik hier voor de complete gebruikersinformatie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen