Rotala rotundifolia - In pot

De Rotala rotundifolia is een zeer gemakkelijke aquariumplant met lancetvormige groen tot rode bladeren. Past zich gemakkelijk aan aan alle waterwaarden en is een vrij snelle groeier. Wordt +- 50 tot 60 centimeter hoog.

Lees meer...
Artikelnummer: Blister pot
Aantal: 1

Rotala rotundifolia - In pot

 

De Rotala rotundifolia is één van de klassieke aquariumplanten en staat bekend als een zeer gemakkelijke aquariumplant die gekenmerkt wordt door zijn lancetvormige groen tot rode bladeren. Hoe meer licht des te roder de plant kleurt. Deze aquariumplant past zich gemakkelijk aan naar de waterwaarden en doet het goed in zowel zacht als hard water.

De Rotala rotundifolia is een aquariumplant die tot wel 60 centimeter hoog kan worden. Toch kan deze stengelplant in een lager aquarium gehouden worden: de plant gaat namelijk liggen op het wateroppervlak wat een erg natuurlijke uitstraling veroorzaakt.

Door de Rotala rotundifolia geregeld te snoeien is de plant ook goed kort te houden. Afgesnoeide toppen kunnen gemakkelijk worden herplant waardoor je een steeds dichter bos verkrijgt. Eventueel kunnen oudere planten ook vervangen worden door de afgeknipte toppen. Een beetje plantenvoeding is wel aan te raden wanneer u wil dat de plant snel groeit.

 

Hoogte 20-60 centimeter
Temperatuur 15 - 30° C
Licht gemiddeld - veel
pH 5,5 - 8,0

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »