Rotala rotundifolia - Cocos pot

De Rotala rotundifolia is een zeer gemakkelijke aquariumplant met lancetvormige groen tot rode bladeren. Past zich gemakkelijk aan aan alle waterwaarden en is een vrij snelle groeier. Wordt +- 50 tot 60 centimeter hoog.

Lees meer...
Artikelnummer: Blister cocospot
Aantal: 3

Rotala rotundifolia - Cocos pot

 

De Rotala rotundifolia is een zeer gemakkelijke aquariumplant met lancetvormige groen tot rode bladeren. Hoe meer licht hoe roder de plant. Deze aquariumplant past zich gemakkelijk aan naar de waterwaarden en doet het goed in zowel zacht als hard water.

De Rotala rotundifolia is een aquariumplant die tot wel 60 centimeter hoog kan worden. Toch kan deze plant in een lager aquarium gehouden worden, de plant gaat namelijk liggen op het wateroppervlak wat een erg natuurlijke uitstraling veroorzaakt.

Door de Rotala rotundifolia geregeld te snoeien is de plant ook goed kort te houden. Afgesnoeide delen kunnen gemakkelijk worden herplant. Een beetje plantenvoeding is wel aan te raden wanneer u wil dat de plant snel groeit.

 

Hoogte 50-60 centimeter
Temperatuur 15 - 30° C
Licht weinig - veel
pH 5,5 - 8,0

Cocos pot: deze aquariumplant kom in een blisterverpakking (ademende verpakking) en zit met de wortels vastgegroeid door een cocos potje. U kunt de aquariumplant compleet met cocos potje in de bodem planten. Het cocos potje is geheel veilig en zal niet in de bodem gaan rotten. Deze aquariumplanten zijn volledig vrij van bestrijdingsmiddelen en geheel veilig waardoor deze direct in het aquarium kunnen worden toegepast.

Larissa Natah 28-05-2023 11:13

Mooi plantje


Martine Franssens 16-02-2023 17:20

Handig, zo'n cocosmandje om meteen in het aquarium te zetten. Mooie blaadjes. Benieuwd of er bloempjes zullen volgen.


N Jager 03-12-2022 19:05

De kokospotjes zijn geweldig, kan gewoon geplant in worder in het aquarium met pot en al. Wortels groeien gewoon door de pot heen en de plant vestigst zich in het aquarium, aangezien de pot gemaakt is van kokosnoot vezel draadjes. Ik heb een hekel aan die plastic potjes waarbij ik de plantjes voorzichtig uit elkaar moet halen om ze vervolgens één voor één te moeten planten. Ik heb veel meer success met plantjes wanneer ik ze koop in deze kokospotjes.


D Bokkers 10-04-2019 14:46

Mooie plant


C Schaarman 08-01-2019 19:16

Goed groeiende plant
Garnalen zitten ook graag op deze plant, mede omdat deze lekker vol is van blad


5 sterren op basis van 5 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »