Rode tijgerlotus - Nymphaea Zenkeri

De Rode tijgerlotus - Nymphaea Zenkeri is samen met de groene variant misschien wel één van de meest gehouden & bekendste aquariumplanten op de markt. De tijgerlotus is een prachtige blikvanger in elk aquarium en doet het ook nog goed in bijna elk aquariu

Lees meer...
Artikelnummer: Planteneiland

Rode tijgerlotus - Nymphaea Zenkeri

 

De Rode tijgerlotus - Nymphaea Zenkeri rood is samen met de groene variant misschien wel één van de meest gehouden & bekendste aquariumplanten op de markt. De tijgerlotus is een prachtige blikvanger in elk aquarium en doet het ook nog goed in bijna elk aquarium! Door de brede range aan waterwaarden waarbij deze plant kan groeien betekend dat er in bijna elk aquarium wel een plekje is voor deze unieke aquariumplant.

De tijgerlotus groeit solitair en kan redelijk grote bladeren vormen. De plant wordt dan ook aangeraden voor de iets grotere aquaria maar zijn met het juiste onderhoud ook wel iets kleiner te houden. Een net aangeschafte tijgerlotus aquariumplant zal in het begin heel langzaam groeien. Het toevoegen van plantenvoeding voor rode aquariumplanten en met de juiste voedingsstoffen in de bodem (CO2 optioneel) kan de plant fors uitgroeien. Om de plant compact te houden moet hij voldoende in het licht staan zodat het blad niet opzoek gaat naar meer licht.

Nieuwe planten bevatten meestal een knolletje met een paar kleine bladeren. Plaats de knol voor 2/3 onder het substraat en laat de bovenkant waar de bladeren zitten vrij. Helemaal begraven knollen lopen de kans dat ze gaan rotten. Sommige knollen hebben af en toe een rust periode. Hierbij stoot de bol alle bladeren af en er groeien geen nieuwe terug. Je kunt de bol in het aquarium laten zitten waarna hij na verloop van tijd nieuwe bladeren zal maken.

100% veilig voor direct gebruik in het aquarium.

Kenmerken

Herkomst (west) Afrika / Zuidoost Azië
Hoogte 25 - 60 centimeter afhankelijk van plaatsing en snoeiwijze
Temperatuur 22 - 28° C
Licht normaal - veel
pH 5,5 - 7,5
Soort Makkelijk

Deze plant wordt geleverd als knol in een 5cm pot.

JP Zandbergen 29-05-2023 08:44

Mooi kleuren en groeit mooi


5 sterren op basis van 1 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »