Red rili garnalen

Red rili garnalen hebben een zeer kenmerkende tekening en behoren tot de Neocaridina familie. De Red rili garnalen zijn gemakkelijk te houden in het aquarium en doen het goed in de meeste waterwaarden.

Lees meer...

Red rili garnalen

 

Red rili garnalen uit Taiwan import. Dieren zijn ongeveer 1-1.5 cm groot. De dieren hebben een mooie tekening met een rode kop/staart en een doorzichtig/wit tussenstuk. De garnalen worden gehouden op leidingwater en een gewone grindbodem. De garnalen kunnen op zowel een donkere als lichte bodem goed gehouden worden vanwege de afwisselende kleuren. Kunnen het best in een groep van minimaal 10 gehouden worden.

Het aquarium

Deze garnalen stellen geen belangrijke eisen aan het aquarium. Je kan de garnalen al houden in een aquarium vanaf 15 liter. Het aquarium kan het beste goed beplant zijn, en wat stukjes mos bevatten. Een stukje kienhout wordt aangeraden omdat garnalen hier micro-organismen van kunnen afgrazen.

Voeding

Deze garnalen eten vrijwel alles wat ze kunnen vinden. Je kunt hierbij denken aan dode plantenresten, uitwerpselen van andere aquarium bewoners, voedersticks, etc. De garnalen behouden wel een mooiere kleur als ze gevarieerd eten krijgen. In onze webshop zijn voedersticks goedkoop te bestellen. Als je hier een paar soorten van door elkaar mengt heb je een mooie complete voeding voor de garnalen.

Kweek

Deze garnalen behoren tot de garnalen soorten die het gemakkelijkste voor nakweek zorgen in het aquarium. Het vrouwtje draagt de eitjes onder haar staart voor gedurende 3 a 4 weken, waarna de garnalen levend worden geboren. De jonge garnalen zijn dan binnen 3 a 4 maand geslachtsrijp. De garnalen krijgen ongeveer 30 jongen per worp. 

R.A. Gosens 24-11-2020 11:40

Een maand geleden heb ik 25 Red Rili garnalen besteld en geleverd gekregen.
De bestelling en levering verliep uitmuntend.
Ik ben goed op de hoogte gehouden van de staat van de bestelling en de tijd/dag van de levering.
De garnaaltjes waren bij levering perfect verpakt en zijn allemaal levend en gezond aangekomen.

Na de acclimatisatie en uitzetting van de garnaaltjes in mijn aquarium heb ik tot nu toe nog maar een uitval van drie garnaaltjes gehad.
De rest van het garnalen volkje is enorm levendig en heeft het in mijn 120 liter aquarium prima naar hun zin.

Deze leverancier is zeer aan te bevelen omdat dit bedrijf goede gezonde dieren levert en het welzijn van de garnaaltjes tijdens het transport zeer goed onder controle heeft. Een dikke 10 als waardering voor bestelling, transport en levering van levende dieren.


5 sterren op basis van 1 beoordelingen