Orange rili garnalen - groep van 10

De orange rili garnalen hebben in het midden een kleurloze streep wat kenmerkend is voor deze soort. Deze garnalen zijn echte opruimers en behoren tot de Neocaridina familie. Ze zijn gemakkelijk te houden bij de meeste waterwaarden.

Artikelnummer: Via YukiShrimp2
Aantal: 17

Orange rili garnalen - groep van 10

 

Orange rili garnalen uit eigen kweek van YukiShrimp. Deze garnalen hebben in het midden een kleurloze streep wat kenmerkend is voor deze soort. Deze garnalen behoren tot de Neocaridina familie en zijn gemakkelijk te houden bij de meeste waterwaarden. De garnalen komen het mooiste uit op een donkere bodem en kunnen het beste gehouden worden in een groepje van minimaal 10 stuks.

De garnalen worden bij de kweker gekweekt op een pH-verlagende bodem in combinatie met 50% kraanwater / 50% osmose water. Hierdoor zitten de garnalen bij de kweker op de volgende waterwaarden;

 

  • pH: 5.5-7.5
  • GH: 4-8
  • KH: 2-8

Het aquarium

Deze orange rili garnalen stellen geen belangrijke eisen aan het aquarium. Je kan de garnalen al houden in een aquarium vanaf 15 liter. Het aquarium kan het beste goed beplant zijn en wat stukjes mos bevatten. Een stukje kienhout wordt aangeraden omdat garnalen hier micro-organismen van kunnen afgrazen.

Voeding

De orange rili garnalen eten vrijwel alles wat ze kunnen vinden. Je kunt hierbij denken aan dode plantenresten, uitwerpselen van andere aquarium bewoners, voedersticks, etc. De garnalen behouden wel een mooiere kleur als ze gevarieerd eten krijgen. In onze webshop is een breed assortiment aan garnalenvoeding te bestellen. Hier zijn zowel complete als aanvullende voeders voor garnalen te vinden.

Kweek

De orange rili garnalen behoren tot de garnalen soort die het gemakkelijkste voor nakweek zorgen in het aquarium. Het vrouwtje draagt de eitjes onder haar staart voor gedurende 3 a 4 weken, waarna de garnalen levend worden geboren. De jonge garnalen zijn dan binnen 3 a 4 maand geslachtsrijp. De orange rili garnalen krijgen ongeveer 30 jongen per worp.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »