Lagenandra 'Red'

De Lagenandra 'Red' is een makkelijke aquariumplant welke veel lijkt op een middelgrote, breedbladige Cryptocoryne. Het blad kan verschillende kleuringen vertonen en de plant kan een maximale lengte van +- 20 centimeter behalen.

Lees meer...
Artikelnummer: Planteneiland

Lagenandra 'Red'

 

De Lagenandra 'Red' is een makkelijke aquariumplant welke veel lijkt op een middelgrote, breedbladige Cryptocoryne. Deze plant staat het beste solitair, kan goed met wat minder licht en heeft een lage groeisnelheid. Hierdoor is onderhoud aan deze aquariumplant beperkt en neemt deze genoegen met af en toe snoeien en een beetje plantenvoeding.

De Lagenandra 'Red' kan in het aquarium verschillende kleuringen vertonen, afhankelijk van het licht en CO2 toevoeging. In een ''normaal'' aquarium met normale verlichting en geen CO2 toevoeging zal de plant vooral groenig tot roodbuin zijn met kleurtinten in vooral de nieuwe bladeren. Bij een hogere lichtintensiteit en met de toevoeging van CO2 kan blad meerdere kleuren hebben (groen, rood/bruin/violet tot roze).

De bladeren zijn +- 4-8 cm breed en 6-12 cm lang, waardoor de hele plant relatief breed wordt. Door zijn geringe hoogte is de plant echter ook zeer goed te gebruiken in nano aquaria.

100% veilig voor direct gebruik in het aquarium.

Kenmerken

Herkomst Azië
Hoogte 10-20+ centimeter
Temperatuur 22 - 28° C
Licht normaal - veel
pH 5,5 - 7,5
Soort Makkelijk

Deze plant wordt geleverd in een 5cm pot.

Ilse Doedens 08-05-2023 19:26

Goede hoeveelheid voor de prijs


5 sterren op basis van 1 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »