Hygrophila pinnatifida

Hygrophila pinnatifida, ook wel Belgisch groen is een relatief gemakkelijke aquariumplant met zeer kenmerkend blad. Het blad van de Hygrophila pinnatifida kan zowel rood als groen kleuren, afhankelijk van de waterwaarden en lichtintensiteit.

Lees meer...
Artikelnummer: Aquarium

Hygrophila pinnatifida

 

Hygrophila pinnatifida, ook wel Belgisch groen is een relatief gemakkelijke aquariumplant met zeer kenmerkend blad. Het blad heeft een varenachtige rand waardoor de aquariumplant goed te combineren is met andere aquariumplanten. Het blad van de Hygrophila pinnatifida kan zowel rood als groen kleuren, afhankelijk van de waterwaarden en lichtintensiteit. Deze aquariumplant is niet moeilijk te houden en is een langzame groeier. 

Het blad kan zoals eerder gezegd kleuren ontwikkelen die afhankelijk zijn van de waterwaarden en lichtintensiteit. De plant zal dan op een normale grindbodem met kraanwater vooral een groene kleur vertonen. Met de toevoeging van plantenvoeding, CO2 en matig tot veel licht zal het blad rood - rood/bruin kleuren. 

De aquariumplant kan zeer goed worden gebonden op hout of steen en kan een lengte bereiken van 15 tot 40 centimeter (afhankelijk van snoeihoogte). Een echte aanwinst in het aquarium!

Jac Leijten 30-09-2020 09:54

Mooie plant decoratief!

Jammer dat ie aankwam met4 bruine, afgestorven bladeren.. M.I te warm weer geweest voor transport.


BT Vedder 31-12-2018 15:20

mooi plantje


4.5 sterren op basis van 2 beoordelingen