Echinodorus parviflorus

De Echinodorus parviflorus is een dwergvorm binnen de Echinodorus soort. Deze Echinodorus soort wordt dan ook niet heel hoog (10-15cm) en is daarmee goed toe te passen op de voorgrond. De ovale bladeren zijn donkergroen en hebben een frisse uitstraling.

Lees meer...
Artikelnummer: Planteneiland

Echinodorus parviflorus

 

De Echinodorus parviflorus is een dwergvorm binnen de Echinodorus soort. Deze Echinodorus soort wordt dan ook niet heel hoog (10-15cm) en is daarmee goed toe te passen op de voorgrond. De ovale bladeren zijn donkergroen en hebben een frisse uitstraling. Deze aquariumplant wordt veel toegepast in Zuid-Amerika biotoop aquaria maar is breed toepasbaar omdat deze het goed doet onder een breed scala aan waterwaarden. De plant kan vanwege de uitlopers en relatief grote bladeren wel redelijk breed worden.

Echinodorus soorten houden van een voedselrijke bodem. Het is dan ook raadzaam om Echinodorus soorten te planten in een voedingsbodem, ofwel voedingstabletten toe te voegen bij de plantenwortels. Echinodorus aquariumplanten komen breed voor in zowel zuid- als noord Amerika en zijn goed te combineren met andere aquariumplanten.

Echinodorus soorten zijn rozetplanten. Deze vermeerderen relatief gemakkelijk door het vormen van uitlopers waar de nieuwe planten vanzelf uitgroeien.

Kenmerken

Herkomst (Zuid) Amerika
Hoogte 10-15 centimeter
Temperatuur 22 - 28° C
Licht Weinig-normaal
pH 5,5 - 8,0
Soort Makkelijk

Deze plant wordt geleverd in een 5cm pot.

H Quittner 05-01-2023 20:08

Twee mooie stekjes eruit kunnen halen en ze groeien nu mooi.


5 sterren op basis van 1 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »