Echinodorus 'Ozelot' rood

De Echinodorus 'Ozelot' is net al andere Echinodorus soorten een makkelijke aquariumplant om te houden. De 'Ozelot' is een hybride tussen de Echinodorus schluteri 'Leopard' en Echinodorus 'Barthii'. Het blad heeft een mooie tekening en kleurvariaties.

Lees meer...
Artikelnummer: Planteneiland
Aantal: 4

Echinodorus 'Ozelot' rood

 

De Echinodorus 'Ozelot' rood is net al andere Echinodorus soorten een makkelijke aquariumplant om te houden. De 'Ozelot' is een hybride tussen de Echinodorus schluteri 'Leopard' en Echinodorus 'Barthii'. Het blad heeft kenmerkende vlekjes (zoals een Luipaard/Leopard) en verschillende kleurvariaties. De plant heeft daarmee een zeer kenmerkende uitstraling en is goed te combineren met andere aquariumplanten.

Echinodorus soorten houden van een voedselrijke bodem. Het is dan ook raadzaam om Echinodorus soorten te planten in een voedingsbodem, ofwel voedingstabletten toe te voegen bij de plantenwortels. Voor rode soorten zorgt aanvullende ijzer voeding voor ondersteuning van de rode kleur. Echinodorus aquariumplanten komen breed voor in zowel zuid- als noord Amerika en zijn goed te combineren met andere aquariumplanten.

Echinodorus soorten zijn rozetplanten. Deze vermeerderen relatief gemakkelijk door het vormen van uitlopers waar de nieuwe planten vanzelf uitgroeien.

Kenmerken

Herkomst (Zuid) Amerika / Hybride
Hoogte 20-40 centimeter
Temperatuur 22 - 28° C
Licht Weinig-normaal
pH 5,5 - 8,0
Soort Makkelijk

Deze plant wordt geleverd in een 5cm pot.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen