Dennerle Dosator

De Dennerle dosator zorgt voor een constante toevoeging van plantenvoeding. Dit houdt aquariumplanten in uitstekende conditie, gaat algengroei tegen en verlaagt onderhoudstijd aan uw aquarium. Voor aquaria van 50-300 Liter.

Lees meer...
Artikelnummer: 38.1.1
Aantal: 2

Dennerle Dosator

 
Voor een gezonde, krachtige groei hebben aquariumplanten een regelmatige aanvoer van voedingstoffen nodig. Gewoonlijk worden aquariums bemest in de vorm van een ”meststoot”; d.w.z. dat er met regelmatige tussenpozen telkens een hoeveelheid meststof wordt toegevoegd.
Met de Dennerle Dosator worden aquariumplanten echter bemest zoals dat in de natuur ook gebeurt doordat ze voortdurend een kleine hoeveelheid voedingsstoffen krijgen.
 
Alle voordelen op een rijtje:
  • Permanente, gelijkmatige aanvoer van voedingstoffen, net als in de natuur
  • Gelijkmatige, evenwichtige plantengroei
  • Preventief tegen algen door het lagere gehalte aan voedingsstoffen
  • Bemesten in het optimale bereik op de eenvoudigste manier
  • Bedrijfsveilig, omdat er geen bewegende delen zijn en geen stroom is (in plaats van doseerpomp)
  • Aanzienlijk voordeliger dan een doseerpomp
  • Van hoogwaardige, duurzame kunststof
  • Ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland

De Dosator werd speciaal afgestemd op de Dennerle V30 Complete bemesting en S7 VitaMix voor vitale stoffen. V30 wordt vier weken lang automatisch gedoseerd, S7 1 week lang

De van hoogwaardige kunststof gemaakte Dosator van Dennerle functioneert volgens het principe van osmose: door het halfdoorlatende speciale membraan “loopt” water uit het aquarium naar het voorraadreservoir, dat de voedingsstoffenoplossing via de stijgbuis druppelsgewijs in het aquarium drukt.
Dit heeft twee effecten: ten eerste krijgt het aquarium de hoeveelheid mest die het nodig heeft, en ten tweede wordt de Dosator de "benzinemeter". Omdat het water geleidelijk inloopt en meststoffen in het aquarium worden gedrukt, wordt het mengsel van meststoffen en water in de Dosator steeds helderder. Wanneer de inhoud van het voorraadreservoir kleur verliest (S7 oranje, V30 geelachtig groen), wordt duidelijk dat het tijd is om te bemesten.

Aquariumplanten profiteren van een permanente, gelijkmatige aanvoer van voedingsstoffen, net als in de natuur. Dat zorgt voor een gezonde, evenwichtige plantengroei en laat het aquarium stralen in prachtig, intens groen. Nadelen door een te hoog voedingsstoffengehalte door meststoten behoren tot het verleden. En het mooiste: het in totaal lagere voedingsstoffenniveau en de passende voedingsstoffenaanvoer naar de planten gaat overmatige algengroei tegen.

De Dosator werd speciaal ontwikkeld voor gebruik met V30 Complete en S7 VitaMix in het kader van het Dennerle bemestingssysteem: V30 wordt vier weken lang automatisch gedoseerd, S7 één week lang (daarvoor zijn 2 Dosators nodig). Met de innovatieve meststofdoseerder van hoogwaardige, duurzame kunststof kunnen aquariums van 50 tot 300 liter wordt verzorgd.

De Dosator is ook ideaal voor het gebruik met V30 als enige bemesting en zorgt een maand lang voor een gelijkmatige, druppelsgewijze aanvoer van meststoffen.

Omdat de Dosator volledig volgens het natuurkundige principe van de osmose functioneert, geen bewegende delen bezit en geen batterijen of elektriciteitsaansluiting nodig heeft (zoals een doseerpomp/bemestingsautomaat) functioneert hij zeer betrouwbaar en voordelig. Ook in vergelijking van een klassieke dagbemesting biedt hij duidelijke voordelen, want het apparaat hoeft maar een keer in de week (S7) resp., een keer in de maand (V30) opnieuw te worden gevuld.

Klik hier voor een handleiding.

Y. Frenken 06-03-2023 15:20

Tot nu toe positief, maar vond de bijgeleverde info wat onduidelijk.
Na 't kijken van 'n filmpje op YouTube werd 't me allemaal duidelijk.
Was veel eenvoudiger dan gedacht.


DJ Aardema 28-10-2020 15:16

Product doet wat het belooft. Ook goede uitleg van Dennerle op YouTube .
Ik vergat vaak de meststoffen toe te voegen of teveel in 1 keer. Dat gaat nu mooi geleidelijk . Maar je hebt voor de S7 en de V30 een verdeler nodig . En goed kijken op het plaatje hoe je het membraan plaats anders werkt het niet. Aan rader en correct en snel geleverd !
Groet
Aardema
Norg


4.5 sterren op basis van 2 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »