Dennerle CO2 terugslagventiel

De Dennerle CO2 terugslagventiel beschermt CO2-apparaten veilig tegen teruglopend water. De terugslagventiel is voorzien van een speciaal CO2-membraan welke blijvend elastisch is voor een lange levensduur.

Lees meer...
Artikelnummer: 36.2.4
Aantal: 1

Dennerle CO2 terugslagventiel

 

De Dennerle CO2 terugslagventiel beschermt CO2-apparaten veilig tegen teruglopend water. De terugslagventiel is voorzien van een speciaal CO2-membraan welke blijvend elastisch is voor een lange levensduur. Water kan op verschillende manieren teruglopen in het systeem;

1. Water kan middels de slang teruglopen wanneer het systeem lager staat dan het aquarium zelf. Wanneer er op welke manier dan ook lichte onderdruk onstaat en water begint te lopen zal dit net als bij water hevelen niet meer stoppen en het systeem inlopen.

2. CO2 heeft – figuurlijk gesproken – een grote drang om in water op te lossen. Wordt de toevoeging van CO2 aan het aquarium onderbroken (CO2-fles leeg, fles ventiel gesloten, CO2-nachtschakeling geactiveerd, etc.), dan lost ook het CO2 dat zich op dat moment nog in de slang bevindt op in het aquariumwater. Daardoor ontstaat een onderdruk in de CO2-slang, die het aquariumwater in de slang zuigt.

Combineer eventueel deze Dennerle CO2 terugslagventiel met de speciale Dennerle CO2 slang voor optimale prestaties & minimaal CO2 verlies.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen