Colombo Dactycid

Colombo Dactycid is werkzaam tegen inwendige en uitwendige wormen zoals Nematoden, huidwormen (Gyrodactylus) en kieuwwormen (Dactylogyrus). Niet gebruiken i.c.m. garnalen! Verkrijgbaar in 100 milliliter (voor 500L water).

Artikelnummer: 34.2.5
Aantal: 5

Colombo Dactycid

 

Colombo Dactycid is werkzaam tegen inwendige en uitwendige wormen zoals Nematoden, huidwormen (Gyrodactylus) en kieuwwormen (Dactylogyrus). Veel wormen zijn heel klein en zijn daardoor niet of nauwelijks zichtbaar. Sommige darmwormen zijn wel zichtbaar op het moment dat deze uit de anus van de vis hangen.

Huid en kieuwwormen zijn platte zuigwormpjes van 0,3-0,5mm welke zich zeer snel kunnen voortplanten. Een snelle behandeling is dan vaak noodzakelijk om grote verspreiding te voorkomen. De wormen kunnen snel zorgen voor een aantasting van de slijmlaag en essentiële delen zoals de kieuwen. Een kenmerk om deze wormpjes te herkennen is het schuren van de vissen tegen de bodem, stenen, planten, etc.

Het is belangrijk om naast het toedienen van medicatie ook de weerstand van uw vissen een boost te geven.

Er is te weinig kennis om vast te kunnen stellen of Colombo Dactycid wel/niet veilig is voor garnalen. Wij raden daarom aan Colombo Dactycid niet te gebruiken bij lagere dieren zoals kikkers, garnalen, kreeften en slakken als wel Olifantsvissen en aanverwante soorten.
Let op: gebruik van medicatie blijft altijd op eigen risico!


Dosering Colombo Dactycid

1 milliliter per 5 liter aquarium water. Minimaal 30 seconden goed schudden voor gebruik.
De benodigde hoeveelheid in de bijgeleverde maatbeker afpassen en over het aquarium verspreiden.


Inhoud:

100 milliliter (voor 500 liter water).

 

Bijsluiter

Klik hier voor de bijsluiter voor dit produkt.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »