Anubias Minima XXL P9 Moederplant

De Anubias Minima is een weinig eisende aquariumplant welke groeit middels een wortelstok (rizoom). De Anubias Minima is zeer geschikt voor het binden op hout en steen. Deze plant betreft een XXL P9 Moederplant. Maximale hoogte van +- 40 centimeter.

Lees meer...
Artikelnummer: Planteneiland

Anubias Minima XXL P9 Moederplant

 

De Anubias Minima is een weinig eisende aquariumplant welke goed te houden is op donkere/schaduwrijke plekken in het aquarium. Deze Anubias kenmerkt zich door zijn smallere blad welke net als elke Anubias redelijk stug zijn. Hierdoor is de Anubias Minima ook zeer goed te gebruiken in aquaria met vissen/kreeften welke wel eens van de planten willen eten.

De Anubias Minima kan redelijk hoog worden met een maximale hoogte van +- 40 centimeter. Dit maakt deze Anubias zeer geschikt om te gebruiken in de middenzone of op de achtergrond. De bladeren van deze Anubias soort zijn redelijk groot waardoor de aquariumplant al snel een dicht geheel vormt.

De Anubias groeit door middel van een wortelstok (rizoom). Hierdoor is deze aquariumplant zeer geschikt om te binden op hout of steen. De wortelstok groeit verder boven de bodem en/of over hout en steen waardoor deze in de breedte zeer sterk kan uitbreiden. Hierdoor ontstaan mooie, dichte matten/bossen van de Anubias waar garnalen, kreeften en vissen graag in schuilen.

De Anubias Minima staat bekend als een gemakkelijke aquariumplant. Deze doet het goed onder vrijwel alle omstandigheden en is zeer goed te houden in een aquarium met enkel leidingwater en een beetje plantenvoeding.

100% veilig voor direct gebruik in het aquarium.

Kenmerken

Herkomst (west) Afrika
Hoogte Tot 40 centimeter
Temperatuur 22 - 30° C
Licht weinig - gemiddeld
pH 5,5 - 8,0
Soort Makkelijk

Deze plant betreft een XXL P9 Moederplant.

Werner de Jong 23-10-2023 14:00

Mooie grote plant met veel wortels. Glaswol uit het bakje was lastig te verwijderen maar dat neem ik voor lief.


Georgina Nadort- Schotborg 23-05-2023 14:46

Mooi en groot


stefan havik 06-03-2023 11:41

3 stekjes! Top nu hopen dat ze aanslaan


5 sterren op basis van 3 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »