3 Mosballen in blister

3 mosballen (Cladophora aegagropila ) in blister. De mosballen hebben een formaat van 4-5 centimeter en zijn geschikt voor direct gebruik in het aquarium. Door de fijne structuur van de mosbal kunnen (kleine) garnalen hier veel voedsel in vinden.

Lees meer...
Artikelnummer: Blister

3 Mosballen in blister

 

De mosbal (ook wel bekend onder de naam Cladophora aegagropila) is een bal gemaakt van groene algen. Deze algen zijn geen algen die we in het aquarium kennen als plaag algen. Door de fijne structuur van de mosbal vangt deze veel voedsel. Hier kunnen jonge garnalen en kreeften van profiteren.

Deze mosballen hebben een grootte van 4-5 centimeter en zijn uitermate geschikt voor nano aquaria. Ideaal als schuilplaats. Kunnen ook worden opengeknipt en worden gebruikt als mat.

Zeer makkelijk te houden. Groeit langzaam.

 

Hoogte 3-10cm
Breedte 3-10cm
Lichtbehoefte normaal tot veel
Temperatuur 18-30C
Ph 6,5-7,5

 

Wat zijn mosballen?

Mosballen worden door een groenalg die behoort tot het geslacht Cladophora gevormd. Deze algen groeien dichte, ronde bollen die lijken op een pluizige, zachte bal. Oorspronkelijk komen mosballen uit meren en rivieren, maar voor de aquarium hobby worden ze in gecultiveerde vorm aangeboden waarbij Cladophora algen worden samengebonden om ze te laten groeien tot de bekende ballen.

 

Moeten mosballen regelmatig gesnoeid worden?

Mosballen groeien langzaam en in tegenstelling tot de meeste aquariumplanten hoeven mosballen vrijwel niet gesnoeid te worden. Zorg er wel voor dat de bal regelmatig gedraaid wordt om zo de ronde vorm te behouden. Mocht de mosbal te groot worden of onregelmatig van vorm, dan kan deze met een scherpe schaar voorzichtig licht gesnoeid worden. Knijp daarbij niet te hard in de mosbal om te voorkomen dat deze niet uit elkaar valt.

 

Hoe groot wordt een mosbal?

Een mosbal wordt maximaal ongeveer 10 centimeter groot afhankelijk van de hoeveelheid licht, voedingsstoffen en waterparameters. Doordat licht maximaal ongeveer 5 centimeter de mosbal binnen dringt kan er dieper geen fotosynthese plaatsvinden en zal de mosbal niet verder groeien.

C.G.A.M. van Sliedregt 07-03-2021 10:14

Mooie mosballen voor in mijn nano bakjes. met vriendelijke groet. Kees


J Beukema 28-06-2020 11:42

Prima mosballen doen het goed


Y Van der Laan 14-11-2018 07:48

Super product. Ik stopte het in mijn aquarium en meteen zat het vol met garnaaltjes ;)


M van der Laan 25-05-2018 14:41

Zijn mooie mosballen en niet te klein. Makkelijk - even uitspoelen onder de kraan en in de bak gooien. De garnalen zaten er direct op.


5 sterren op basis van 4 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »