Sororoca Blume 9-14 cm

Die Sororoca Blume hat viel Ähnlichkeit mit der Buche. Sie hat einen dicken Stängel und gibst somit sehr lange Tannine an das Wasser ab. Zudem stellt sie einen Schutzplatz für Garnelen dar.

Lesen Sie mehr...
€1,50 Inkl. MwSt.
Lieferzeit: Auf Lager, 2-3 Werktage
  • Kaufen Sie 5 für je €1,40 und sparen Sie 7%
  • Kaufen Sie 10 für je €1,25 und sparen Sie 17%
+ -
In den Warenkorb legen
Menge: 173

Sororoca Blume 9-14 cm

 
Die getrocknete Sororoca Blume hat viel Ähnlichkeit mit der Buche. Sie hat einen dicken Stängel und gibst somit sehr lange Tannine an das Wasser ab. Zudem stellt sie einen Schutzplatz für Garnelen dar. Garnelen, Krebse und kleine Fische finden dies herrlich. Tannine haben viele Vorteile: 
 
  • Machen das Wasser leicht sauer
  • Wirken Bakterienabhaltend und beugen Krankheiten vor
  • Färben das Wasser leicht braun
  • Unterstützen das natürliche Habitat
 
Auf die Blume können Moose und anderen Pflanzen gepflanzt werden.
  
Länge von 9-14 cm
I.E. van Soelen 07-05-2017 11:14

De vorm is dusdanig geschikt om het met de opening naar beneden of naar boven in het grind te drukken. Niet te diep, evt een kleine steen vastbinden zodat het niet gaat drijven. Drijfvermogen valt reuze mee en de flower kan met een week of 2 zonder steen in het aquarium blijven. Ik heb haar met de opening naar boven geplaatst en er mini pellia in verwerkt. De bloem is bij mij in het water enigzins dicht gegaan. Er bleef nog een kleine opening over. Ik was bang dat de Pellia zou gaan rotten maar ik zie nu voorzichtig groene stukjes naar buiten komen. En dat niet alleen! Ik heb weken gezocht naar babygarnaaltjes maar kon geen taiwan bee babys vinden maar wel zwangere dames gezien... en de babys vallen toch best wel op. Ineens trof ik er 4 op de Sororoco flower en al best gegroeid ook! Blijkt dat ze zich daar hebben opgehouden en volgegeten totdat ze groot genoeg waren om zich in de rest van de bak te verplaatsen. De schil wordt afgegraasd door alle garnalen en de bloem staat daarnaast erg decoratief als je er een mosje of varen op of in verwerkt. Binnenkort probeer ik de bloem in te wateren met een flinke steen ertussen om het sluiten van de bloem proberen te verminderen. Beetje experimenteren is leuk, gedroogde natuurproducten reageren allemaal anders als ze nat worden en de pods zijn veilig in gebruik bij garnalen. Binnenkort ga ik meer pods combineren en een straatje aanleggen aan de voorkant van een stuk kienhout. Ik ben ervan overtuigd dat dit de opgroeikans van babygarnalen flink vergroot ivm. De biofilm die zich ontwikkelt op de pods en dat zelfs de kleinste Rasboravisjes de babygarnaaltjes niet kunnen pakken omdat ze goed verscholen zitten. In combinatie met meer pods en bladeren werkt het inderdaad ph verlagend want ik heb mijn turf in het filter pas later hoeven vervangen. Normaliter 1 x per 6 weken en na gebruik met div. pods en bladeren na 10 weken.


5 Sterne basierend auf 1 Bewertungen