Combinatie meter pH, EC en temperatuur

Met de combinatie meter kunt u gemakkelijk drie waarden (pH, EC en temperatuur) tegelijk meten. De meter wordt geleverd met stekker voor in het stopcontact en is geschikt voor continu meten.

Aantal: 6

Combinatie meter pH, EC en temperatuur

 

Met de combinatie meter kunt u gemakkelijk drie waarden (pH, EC en temperatuur) tegelijk meten. Deze meter wordt geleverd met adapter voor het stopcontact en hoeft dus niet te werken op batterijen (wel optioneel). De adapter zorgt er voor dat de meter constant aan kan blijven en maakt de meter dan ook geschikt voor continu metingen. Bij deze meter wordt bevestigingsmateriaal geleverd zodat u de meter aan de buitenkant van het aquarium kunt bevestigen.

pH

De pH waarde van het water zegt iets over de zuurgraad van het water. Deze meter heeft een meetbereik van 0.00 tot 14.00. Voor Caridina garnalen is een pH waarde tussen de 5,0 en 6,5 gewenst.

EC

EC zegt iets over de geleidbaarheid van het water. De geleidbaarheid wordt bepaald door alle opgeloste stoffen in het water. EC wordt uitgedrukt in microsiemens (µS) Deze meter heeft een meetbereik van 0.00 - 19.99 mS. 0.01 mS = 10 µS. Voor Caridina garnalen is een waarde van 250 - 350 µS gewenst. Dit staat op deze meter gelijk aan 0.25 - 0.35 mS.

Temperatuur

De tempatuur is de warmte van het water. Deze meter geeft de temperatuur weer in °C en heeft een meetbereik van 0 - 50°C. Voor garnalen is een temperatuur van 18°C - 28°C hanteerbaar maar de ideale temperatuur ligt rond de 22°C.

Inhoud

 

1 digitale meter met pH, EC en (temperatuur ingebouwd) electrode.
1 adapter voor aansluiting op netstroom.
1 gebruiksaanwijzing (Engels).
2 zuignappen voor bevesteging van electrode aan de binnenkant van het aquarium.
1 haak voor ophangen van de meter aan de buitenkant van het aquarium.
2 zakjes pH buffer + schroevendraaier voor pH callibratie.

Note: de geleidbaarheid (EC) is al geijkt bij de fabriek. De pH dient u zelf te ijken, alle benodigdheden hiervoor worden meegeleverd. Ijk de pH waarde +- 3 keer per jaar om betrouwbare resultaten te houden.

Wij raden aan deze meter alleen te gebruiken in zoetwater aquaria.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen