Myriophyllum mattogrossense - In vitro cup

De Myriophyllum mattogrossense is een aquariumplant met zeer fijne, dunne blaadjes. Deze aquariumplant lijkt een beetje op de Cabomba en is net zo'n snelle groeier. Wordt +- 30-60 centimeter hoog.

Lees meer...

Myriophyllum mattogrossense - In vitro cup

 
De Myriophyllum mattogrossense is een aquariumplant met zeer fijne, dunne blaadjes. Deze aquariumplant lijkt een beetje op de Cabomba en is net zo'n snelle groeier. De fijne, dunne bladeren van deze plant zorgen dat de aquariumplant zeer dicht groeit. Om deze reden is de aquariumplant zeer geliefd in aquaria met garnalen, kleine vissen en gezelschapsaquaria omdat dieren graag schuilen tussen deze plant. 

De Myriophyllum mattogrossense is zoals gezegd een snelle groeier en gemakkelijk te houden. Wegens de snelle groei en felgroene bladeren is naast complete plantenvoeding een beetje extra ijzer (FE) toevoegen aan het water aan te raden. Verder stelt de aquariumplant weinig tot geen eisen aan de waterwaarden.

Door de plant regelmatig te snoeien is hij ook te gebruiken in lagere aquaria (tot 25 centimeter). Door het snoeisel te herplanten kunt u de plant gemakkelijk vermeerderen. 
 
 Hoogte  30-60 centimeter
Temperatuur 20 - 28° C
Licht Normaal-veel
pH 5,5 - 8,0
Moeilijkheid Makkelijk
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen