HELP advanced soil shrimp 3L

HELP advanced 3L soil shrimp is een zwarte pH/kh verlagende bodemgrond met een korrelgrootte van 1-4mm. Deze bodem is ideaal voor garnalen en vissen. Het verschil met de Help plants bodem is dat deze iets minder plantenvoeding bevat.

Lees meer...
Artikelnummer: Container

HELP advanced soil shrimp

 

H.E.L.P. staat voor: High quality Easy treatment Low Price. Help shrimp soil is een zwarte pH/kh verlagende bodemgrond, met een korrelgrootte van 1-4mm. Deze korrels zijn gemaakt van klei/grond en dubbelgebrand. Hierdoor gaan ze zeer lang mee en houden hun vaste vorm.

De soil verlaagt en stabiliseert de pH-waarde naar ongeveer 6,0 en is daarom ideaal voor garnalen en vissen die zich comfortabel voelen in zacht en zuur water. Deze bodem is ideaal om de natuurlijke situatie na te bootsen. Door de toegevoegde natuurlijke zuren zal de vitaliteit van de garnalen worden ondersteund.

Door de pH daling naar +- 6,0 kan het water meer CO2 opnemen. Dit komt de plantengroei in het aquarium ten goede en zorgt voor weelderige kleuren en goed uitziende planten. Door het poreuse oppervlak van de korrel kunnen er zeer veel bactiën huizen in de bodem, wat de waterkwaliteit ten goede komt. Deze Multi korrel heeft een zeer natuurlijke uitstraling en zorgt in een korte tijd voor kristalhelder water.

Ook zeer geschikt voor gebruik in combinatie met een bodemfilter.

Gebruik

De soil niet wassen voor gebruik. Het kan direct gebruikt worden.

help ph verlagende bodem

Verpakking: 3 Liter 

Hoeveelheid

Let op: Door de sterkte van de bodem is een laagje van +- 2-3 centimeter bodem voldoende.

30 cm aquarium (12 l) nodig ongeveer 2 liter soil.
45 cm aquarium (35 l) nodig ongeveer 5-6 liter soil.
60 cm aquarium (57 l) nodig ongeveer 7-10 liter soil.
90 cm aquarium (155 l) nodig ongeveer 18-25 liter soil.

A. Meester-Choufour 02-03-2018 20:56

Zijn weer zeer tevreden met de help Shrimp soil! Vergeleken met andere PH verlagende soil's die wij hebben gebruikt in het verleden is dit toch wel onze favoriet. Door toevoegen van bacteriën uit al draaiende aquariums was de nitrietpiek relatief laag en bleven na 3 weken de belangrijke waterwaarden al stabiel op 0. PH blijft constant stabiel op 6. Het blijft onze favoriete soil!


5 sterren op basis van 1 beoordelingen