Fontinalis antipyretica - In vitro cup

Fontinalis antipyretica wordt ook wel Willow moss genoemd en komt vaak voor in stroompjes en beekjes. Fontinalis antipyretica is een gemakkelijke mossoort die het goed doet in vrijwel elk aquarium. Zorgt voor veel schuil en voederplaatsen.

Lees meer...
Aantal: 4

Fontinalis antipyretica - In vitro cup

 

Fontinalis antipyretica wordt ook wel Willow moss/beekmos genoemd en komt vaak voor in stroompjes en beekjes. Fontinalis antipyretica is een gemakkelijke mossoort die het goed doet in vrijwel elk aquarium. Wij hebben onder andere deze mossoort in eigen aquarium onder zachte, zure omstandigheden waar deze het uitstekend op doet. De waterwaarden voor deze mossoort kunnen erg uiteenlopen waardoor deze het ook goed doet op gewoon grind/zand met leidingwater.

De groeiwijze van de Fontinalis antipyretica is zeer mooi. Deze mossoort vormt lange stengels met vrij grove bladeren. De groeipunten van elke stengel zijn lichtgroen en kleuren erg mooi bij de rest van het mos. Tevens zorgt de groeiwijze met lange stengels en grof blad (voor een mossoort) voor veel schuilplaatsen en eetmogelijkheden voor (kleine) garnalen, kreeften en vissen. 

Hoe meer licht hoe sneller de groei van dit mos. Daarnaast is een kleine hoeveelheid plantenvoeding aan te raden (Vimi Micro) om de groei te bevorderen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen