Dennerle Nitrat stop supra

Dennerle Nitrat Stop Supra verwijdert nitraat uit zoetwateraquaria.

Artikelnummer: Opruiming
Aantal: 1

Dennerle Nitrat Stop Supra

Waar komt nitraat vandaan?

Nitraat is een eindproduct bij de bacteriële afbraak van eiwitten (voerresten) en van de uitwerpselen van de vissen. Nitraat is in geringe concentraties ongevaarlijk voor vissen, maar hoge concentraties (boven 40 mg/l) werken als stressfactor. Nitraat is tevens een belangrijke voedingsstof voor planten – en een van
de belangrijkste voedingsstoffen voor planten. Hogere nitraatwaarden (40 mg/l en meer) zijn vaak de oorzaak van enorme algenplagen. Het ideale nitraatgehalte: onder 20 mg/l.

Wanneer is filtering met NitraatStop Supra zinvol?

In een volgens het DENNERLE-systeem ingericht en onderhouden aquarium wordt het nitraat dat erin ontstaat snel door de aquariumplanten verbruikt.
Nitraat hoopt zich pas opeen, wanneer er sprake van onbalans tussen het verstrekken van voedingsstoffen (te veel voer, te hoog visbestand) en het verbruik
van voedingsstoffen (te weinig planten, met name snelgroeiende soorten, te weinig water verversen) ontstaat.
DENNERLE NitraatStop Supra is een speciaal filtermateriaal om een te hoog nitraatgehalte snel te verlagen. Het neemt voor de lastige algen een van de belangrijkste voedingsstoffen weg. Overmatige algengroei wordt afgeremd en komt meestal binnen enkele weken tot stilstand. Het voor vissen stress verhogende nitraat wordt opgeruimd.

Hoe werkt NitraatStop Supra?

DENNERLE NitraatStop Supra is een hypermoderne, selectief werkende ionenwisselaar. Deze "trekt" gericht schadelijk nitraat uit het water aan en houdt dit vast.
NitraatStop Supra werkt binnen enkele uren. Het is uitstekend verdraaglijk voor vissen en planten.
Bijzonder voordeel: NitraatStop Supra kan geregenereerd worden en kan daarom vele keren opnieuw worden gebruikt.

Voor gedetailleerd informatie volg deze link.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen