Cryptocoryne Balansae

De Cryptocoryne Balansae (ook bekend als variant op de Cryptocoryne crispatula) heeft lang golvend blad welke onder water lengtes tot 60 tot 90 centimeter kunnen bereiken. Deze aquariumplant is gemakkelijk te houden in een brede range waterwaarden.

Lees meer...
Artikelnummer: Planteneiland
Aantal: 6

Cryptocoryne Balansae

 

De Cryptocoryne Balansae (ook bekend als variant op de Cryptocoryne crispatula) heeft lang golvend blad welke onder water lengtes tot 60 tot 90 centimeter kunnen bereiken. De bladeren groeien in een rozet met relatief korte stengels. De bladeren zo’n 2,5 centimeter breed worden kunnen over het wateroppervlak doorgroeien wanneer deze langer worden dan het aquarium hoog is.

De Cryptocoryne Balansae is relatief makkelijk te verzorgen daar deze zich aanpast naar de waterwaarden. Kwa licht is een normale hoeveelheid aan te raden. Plantenvoeding in de vorm van bodemtabbletten zal de groei tevens ten goede komen. Daarnaast zal de toevoeging van CO2 ook helpen om het maximale uit de plant te halen maar dit is geen vereiste.

Vermeerdering van de plant vindt plaats door middel van uitlopers. Aan de uitlopers zullen vanzelf nieuwe planten tevoorschijn komen.

Kenmerken

Herkomst Azië
Hoogte 20-60+ centimeter
Temperatuur 22 - 28° C
Licht normaal
pH 6,0 - 8,0
Soort Makkelijk

Deze plant wordt geleverd in een 5cm pot.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen