Calceo bee red garnalen

Uit eigen kweek hebben wij mooie Calceo bee red garnalen. Deze soort behoort tot de Caridina familie en geeft dan ook de voorkeur aan zacht/zuur water. Verder niet moeilijk om mee te kweken en erg leuke garnalen om te zien.

Lees meer...
Aantal: 50

Calceo bee red garnalen

 

Uit eigen kweek hebben wij mooie Calceo bee red garnalen. De dieren zijn erg actief in het aquarium en niet moeilijk om te kweken. Deze garnalen hebben de zelfde waterwaarden nodig zoals de crystal red en black garnalen. Het gaat om dieren van 1,0-1,5 cm die uiteraard in 100% gezonde conditie verkeren. De garnalen worden op een pH verlagende bodem gehouden met 100% osmose water en GH+. De bekende waterwaarden:

pH: +- 5,8 tot 6,4

Geleidbaarheid in microsiemens:  200-250+

Het aquarium

Deze garnalen stellen geen belangrijke eisen aan het aquarium kwa inrichting. Het handhaven van de bovenstaande waterwaarden is wel belangrijk voor een goede welzijn en kweek. Je kan de garnalen al houden in een aquarium vanaf 15 liter. Het aquarium kan het beste goed beplant zijn, en wat stukjes mos bevatten. Een stukje kienhout wordt aangeraden omdat garnalen hier micro-organismen van af kunnen grazen.

Voeding

Deze garnalen eten vrijwel alles wat ze kunnen vinden. Je kunt hierbij denken aan dode plantenresten, uitwerpselen van andere aquarium bewoners, voedersticks, etc. De garnalen behouden wel een mooiere kleur als ze gevarieerd eten krijgen. Het beste is om de garnalen voornamelijk plantaardig voedsel te geven. In onze webshop is garnalenvoer voordelig te bestellen. Wij bieden daarin een ruim assortiment met zowel compleet als aanvullend garnalenvoer.

Kweek

Wanneer er met de garnalen gekweekt gaat worden, kunt u ze het beste houden op een pH verlagende bodem. De garnalen houden van wat zachter en zuur water. Het vrouwtje draagt de zwarte eitjes onder haar staart voor gedurende 3 a 4 weken, waarna de garnalen levend worden geboren. De jonge garnalen zijn dan binnen 3 a 4 maand geslachtsrijp. De garnalen krijgen ongeveer 30 jongen per worp.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen