Bucephalandra special variegata

De Bucephalandra special variegata vormt lancetvormige bladeren van circa 4 centimeter met een lichte kartelrand. De kleur van de bladeren is frisgroen wat deze Bucephalandra goed te combineren maakt met andere soorten en aquariumplanten.

Lees meer...
Aantal: 3

Bucephalandra special variegata

 

De Bucephalandra special variegata vormt lancetvormige bladeren van circa 4 centimeter met een lichte kartelrand. De kleur van de bladeren is frisgroen wat deze Bucephalandra goed te combineren maakt met andere soorten en aquariumplanten. De bladeren groeien met enige afstand uit elkaar waardoor een zeer open en breed gedekte aquariumplant ontstaat.

Alle Bucephalandra soorten hebben een rizoom (wortelstok). Dit is de basis van de plant waar zowel de wortels als bladeren uit groeien. Het is belangrijk om de wortelstok nooit direct in de bodem te planten aangezien deze dan gaat rotten. Het is daarom aan te raden om de Bucephalandra te binden op hout of steen. De plant kan ook los op de bodem worden gelegd, waarna de wortels zelf de weg in de bodem zullen vinden. 

Bucephalandra zijn zeer tolerante aquariumplanten die het goed doen bij een brede range aan waterwaarden. Deze algemene waterwaarden gelden voor al onze Bucephalandra aquariumplanten:
 

Hoogte     5-10 centimeter
Temperatuur    20 - 30° C
Licht    Weinig - normaal
pH    5,5 - 7,5
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen