Bucephalandra sp. Mercedes

De Bucephalandra sp. Mercedes heeft relatief grote, gekartelde bladeren op relatief lange stelen. De bladeren zijn ellipsvormig en hebben een diep tot frisgroene kleur. De Bucephalandra is een makkelijk te houden aquariumplant.

Lees meer...
Artikelnummer: Planteneiland

Bucephalandra sp. Mercedes

 

De Bucephalandra sp. Mercedes heeft relatief grote, gekartelde bladeren op relatief lange stelen. De bladeren zijn ellipsvormig en hebben een diep tot frisgroene kleur. De stengels kunnen donkergroen tot rode kleuren vertonen waardoor de Bucephalandra sp. Mercedes een aanwinst is in elk aquarium!

Alle Bucephalandra soorten hebben een rizoom (wortelstok). Dit is de basis van de plant waar zowel de wortels als bladeren uit groeien. Het is belangrijk om de wortelstok nooit direct in de bodem te planten aangezien deze dan gaat rotten. Het is daarom aan te raden om de Bucephalandra te binden op hout of steen. De plant kan ook los op de bodem worden gelegd, waarna de wortels zelf de weg in de bodem zullen vinden. 

Bucephalandra zijn zeer tolerante aquariumplanten die het goed doen bij een brede range aan waterwaarden. Deze algemene waterwaarden gelden voor al onze Bucephalandra aquariumplanten:
 

Hoogte     5-10 centimeter
Temperatuur    20 - 30° C
Licht    Weinig - normaal
pH    5,5 - 7,5

0 sterren op basis van 0 beoordelingen