Bucephalandra sp. Alamanda

De Bucephalandra sp. Alamanda is een compacte aquariumplant met diepgroene ellips tot lancetvormige bladeren. De bladeren hebben een kartelrand en kunnen relatief lang worden. Makkelijke aquariumplant en ideaal voor het binden op hout of steen!

Lees meer...
Artikelnummer: Planteneiland
Aantal: 3

Bucephalandra sp. Alamanda

 

De Bucephalandra sp. Alamanda is een compacte aquariumplant met diepgroene ellips tot lancetvormige bladeren. De bladeren hebben een kartelrand en kunnen relatief lang worden. De bladeren zitten op relatief korte steeltjes welke groen tot rode kleuringen kunnen vertonen.

Alle Bucephalandra soorten hebben een rizoom (wortelstok). Dit is de basis van de plant waar zowel de wortels als bladeren uit groeien. Het is belangrijk om de wortelstok nooit direct in de bodem te planten aangezien deze dan gaat rotten. Het is daarom aan te raden om de Bucephalandra te binden op hout of steen. De plant kan ook los op de bodem worden gelegd, waarna de wortels zelf de weg in de bodem zullen vinden. 

Bucephalandra zijn zeer tolerante aquariumplanten die het goed doen bij een brede range aan waterwaarden. Deze algemene waterwaarden gelden voor al onze Bucephalandra aquariumplanten:
 

Hoogte     5-10 centimeter
Temperatuur    20 - 30° C
Licht    Weinig - normaal
pH    5,5 - 7,5

Benjamin Nicolas 09-08-2023 12:36

Top qualiteit!


5 sterren op basis van 1 beoordelingen