Bucephalandra Red catherine

De Bucephalandra Red catherine heeft net als de Dark catherine lang, lancetvormig blad met een lichte kartelrand. De bladeren / stengels van de Red catherine hebben een licht rood/roze kleur wat in het aquarium een zeer mooi effect geeft.

Lees meer...

Bucephalandra Red catherine

 

De Bucephalandra Red catherine heeft net als de Dark catherine lang, lancetvormig blad met een lichte kartelrand. De nerven / stengels van de Red catherine hebben een licht rood/roze kleur wat in het aquarium een zeer mooi effect geeft in combinatie met het bladgroen. De Bucephalandra Red catherine is een zeer compacte groeier wat zorgt voor veel natuurlijke schuilplaatsen en voederplekken.

Alle Bucephalandra soorten hebben een rizoom (wortelstok). Dit is de basis van de plant waar zowel de wortels als bladeren uit groeien. Het is belangrijk om de wortelstok nooit direct in de bodem te planten aangezien deze dan gaat rotten. Het is daarom aan te raden om de Bucephalandra te binden op hout of steen. De plant kan ook los op de bodem worden gelegd, waarna de wortels zelf de weg in de bodem zullen vinden. 

Bucephalandra zijn zeer tolerante aquariumplanten die het goed doen bij een brede range aan waterwaarden. Deze algemene waterwaarden gelden voor al onze Bucephalandra aquariumplanten:
 

Hoogte     5-10 centimeter
Temperatuur    20 - 30° C
Licht    Weinig - normaal
pH    5,5 - 7,5

De Bucephalandra die u van ons krijgt heeft circa de grootte die de 2e/3e productfoto heeft. Deze foto is ter indicatie.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen