Bucephalandra Phantom

De Bucephalandra Phantom is een soort die wat grotere rizomen vormt en tevens ook wat hoger wordt. De bladeren zijn ovaal tot lancetvormig en hebben een lichte kartelrand. De bladeren hebben relatief lange stengels waardoor een mooie open plant ontstaat.

Lees meer...

Bucephalandra Phantom

 

De Bucephalandra Phantom is een soort die wat grotere rizomen vormt en tevens ook wat hoger wordt. De bladeren zijn ovaal tot lancetvormig en hebben een lichte kartelrand. De bladeren hebben relatief lange stengels waardoor een mooie open plant ontstaat. Deze soort wordt circa 10-15cm hoog. Wij verkopen deze soort als wat grotere stekken zoals op foto 2 om de rizomen niet te breken.

Alle Bucephalandra soorten hebben een rizoom (wortelstok). Dit is de basis van de plant waar zowel de wortels als bladeren uit groeien. Het is belangrijk om de wortelstok nooit direct in de bodem te planten aangezien deze dan gaat rotten. Het is daarom aan te raden om de Bucephalandra te binden op hout of steen. De plant kan ook los op de bodem worden gelegd, waarna de wortels zelf de weg in de bodem zullen vinden. 

Bucephalandra zijn zeer tolerante aquariumplanten die het goed doen bij een brede range aan waterwaarden. Deze algemene waterwaarden gelden voor al onze Bucephalandra aquariumplanten:
 

Hoogte voor deze soort
   10-15 centimeter
Temperatuur    20 - 30° C
Licht    Weinig - normaal
pH    5,5 - 7,5

De Bucephalandra die u van ons krijgt heeft circa de grootte die de 2e/3e productfoto heeft. Deze foto is ter indicatie.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen