Bucephalandra op mat ⌀ 6,5cm

De Bucephalandra op mat met een diameter van 6,5cm is direct een volwaardig grote clumb voor in het aquarium! De plant zelf is +- 10 centimeter breed en zowel op de bodem te plaatsen als te binden op hout of steen.

Lees meer...
Artikelnummer: PS

Bucephalandra op mat ⌀ 6,5cm

 

De Bucephalandra op mat met een diameter van 6,5cm is direct een volwaardig grote clumb voor in het aquarium! De Bucephalandra zelf heeft een breedte tot wel 10 centimeter en een hoogte van +- 5 centimeter. De stalen mat maakt het mogelijk om de plant direct op de bodem te plaatsen of op te binden op hout of steen. De plant is al zo dichtgegroeid dat de stalen mat (nagenoeg)onzichtbaar is.

Alle Bucephalandra soorten hebben een rizoom (wortelstok). Dit is de basis van de plant waar zowel de wortels als bladeren uit groeien. Het is belangrijk om de wortelstok nooit direct in de bodem te planten aangezien deze dan gaat rotten. Het is daarom aan te raden om de Bucephalandra te binden op hout of steen. De plant kan ook los op de bodem worden gelegd, waarna de wortels zelf de weg in de bodem zullen vinden. Aangezien de plant al op een stalen mat komt kan deze direct overal geplaatst worden!

Bucephalandra zijn zeer tolerante aquariumplanten die het goed doen bij een brede range aan waterwaarden. Deze algemene waterwaarden gelden voor al onze Bucephalandra aquariumplanten:
 

Hoogte     5-10 centimeter
Temperatuur    20 - 30° C
Licht    Weinig - normaal
pH    5,5 - 7,5
Myriam Michiels 27-03-2023 20:07

zoals beschreven


5 sterren op basis van 1 beoordelingen