Bucephalandra Brownie alysa

De Bucephalandra Brownie alysa is een wat groenere Bucephalandra met lancetvormige bladeren. De Bucephalandra Brownie alysa kan bij goede verlichting en de juiste waterwaarde een licht donkere/paarse kleur laten zien.

Lees meer...

Bucephalandra Brownie alysa

 

De Bucephalandra Brownie alysa is een wat groenere Bucephalandra met lancetvormige bladeren. De bladeren hebben lichte kartelrand wat een zeer leuk effect geeft. De Bucephalandra Brownie alysa kan bij goede verlichting en de juiste waterwaarde een licht donkere/paarse kleur laten zien. Deze Bucephalandra soort groeit relatief compact waardoor er veel schuilplaatsen ontstaan voor (kleine) garnalen, kreeften en vissen.

Alle Bucephalandra soorten hebben een rizoom (wortelstok). Dit is de basis van de plant waar zowel de wortels als bladeren uit groeien. Het is belangrijk om de wortelstok nooit direct in de bodem te planten aangezien deze dan gaat rotten. Het is daarom aan te raden om de Bucephalandra te binden op hout of steen. De plant kan ook los op de bodem worden gelegd, waarna de wortels zelf de weg in de bodem zullen vinden. 

Bucephalandra zijn zeer tolerante aquariumplanten die het goed doen bij een brede range aan waterwaarden. Deze algemene waterwaarden gelden voor al onze Bucephalandra aquariumplanten:
 

Hoogte     5-10 centimeter
Temperatuur    20 - 30° C
Licht    Weinig - normaal
pH    5,5 - 7,5

De Bucephalandra die u van ons krijgt heeft circa de grootte die de 2e/3e productfoto heeft. Deze foto is ter indicatie.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen