Blue rili garnalen

Sterke Blue rili garnalen met duidelijke dekking. Een makkelijk te houden garnaal die tot de Neocaridina familie behoort. De Blue rili garnaal is een makkelijk te kweken garnalen soort en is zeer actief in het aquarium.

Lees meer...
Aantal: 130

Blue rili garnalen

 

Blue rili garnalen uit Taiwan import. Dieren zijn ongeveer 1-1.5 cm groot. Naarmate de leeftijd vordert, neemt de kleurintensiteit toe. De garnalen worden hier gehouden op leidingwater en een gewone grindbodem. Aangeraden wordt om ze in een groep van minimaal 10 dieren te houden.

Het aquarium

Deze garnalen stellen geen belangrijke eisen aan het aquarium. Je kan de garnalen al houden in een aquarium vanaf 15 liter. Het aquarium kan het beste goed beplant zijn, en wat stukjes mos bevatten. Een stukje kienhout wordt aangeraden omdat garnalen hier micro-organismen van kunnen afgrazen.

Voeding

Deze garnalen eten vrijwel alles wat ze kunnen vinden. Je kunt hierbij denken aan dode plantenresten, uitwerpselen van andere aquarium bewoners, voedersticks, etc. De garnalen behouden wel een mooiere kleur als ze gevarieerd eten krijgen. In onze webshop zijn voedersticks goedkoop te bestellen. Als je hier een paar soorten van door elkaar mengt heb je een mooie complete voeding voor de garnalen.

Kweek

Deze garnalen behoren tot de garnalen soorten die het gemakkelijkste voor nakweek zorgen in het aquarium. Het vrouwtje draagt de blauw/groene eitjes onder haar staart voor gedurende 3 a 4 weken, waarna de garnalen levend worden geboren. De jonge garnalen zijn dan binnen 3 a 4 maand geslachtsrijp. De garnalen krijgen ongeveer 30 jongen per worp.

Tamara Wevers 17-10-2019 20:55

Koper heeft geen omschrijving achtergelaten.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen