Een voedingsbodem is van groot belang voor aquariumplanten die hun voeding uit de bodem halen door middel van wortels. Een voedingsbodem in het aquarium helpt bij een goede start en onderhoud van de aquariumplanten. Bij een pH-verlagende bodem en/of actieve bodemgrond is geen voedingsbodem nodig. Een voedingsbodem wordt vooral gebruikt in aquaria met een grind of zand bodembedekker.
 
Onze voedingsbodems binden vrije nutriënten uit het water en houden deze vast tot de plant deze opneemt. De voedingsbodem zal dus geen voeding vrijgeven aan het water.


Tropica voedingsbodem

€6,25

Deze unieke voedingsbodem van Tropica is speciaal ontwikkeld om planten bij de wortels te voeden. 100% Garnalen veilig en kan niet rotten!

Dennerle nano deponit mix

€8,95

De Dennerle nano deponit mix is een complete voedingsbodem voor nano aquaria. De voedingsbodem is speciaal afgestemd op nano aquaria en de bijbehorende aquariumplanten. 1 doosje met deponit mix is voldoende voor een 10-20 liter aquarium.

Dennerle deponit mix black 10 in 1

€15,95

Dennerle Deponit Mix is een zwarte lange termijn mineraal voedingsbodem voor alle beplante aquariums. Speciaal ontwikkeld voor het combineren met zwart/donker grind. Inhoud: 2,4 kilo

Dennerle NutriBasis 6in1

€9,95

Dennerle nutribasis is een complete voedingsbodem voor aquaria. Deze hoogwaardige voedingsbodem bevat alles voor optimale wortelgroei, plantengroei en weelderige kleuren. Tevens is de Dennerle NutriBasis 6in1 zeer geschikt te gebruiken bij aquascapes.

Sera Floredepot

€10,95 €6,95

Sera Floredepot is speciaal ontwikkeld voor de groei van sterke aquariumplanten. Door de planten in verschillende fasen te ondersteunen zorgt Floredepot voor een optimale hoeveelheid voeding en een stevige ondergrond voor de aanhechting van aquariump...