Een voedingsbodem is van groot belang voor aquariumplanten die hun voeding uit de bodem halen door middel van wortels. Een voedingsbodem in het aquarium helpt bij een goede start en onderhoud van de aquariumplanten. Bij een pH-verlagende bodem en/of actieve bodemgrond is geen voedingsbodem nodig. Een voedingsbodem wordt vooral gebruikt in aquaria met een grind of zand bodembedekker.
 
Onze voedingsbodems binden vrije nutriënten uit het water en houden deze vast tot de plant deze opneemt. De voedingsbodem zal dus geen voeding vrijgeven aan het water.


Tropica voedingsbodem

€5,95

Deze unieke voedingsbodem van Tropica is speciaal ontwikkeld om planten bij de wortels te voeden. 100% Garnalen veilig en kan niet rotten!

Sera Floredepot

€10,95

Sera Floredepot is speciaal ontwikkeld voor de groei van sterke aquariumplanten. Door de planten in verschillende fasen te ondersteunen zorgt Floredepot voor een optimale hoeveelheid voeding en een stevige ondergrond voor de aanhechting van aquariump...

JBL AquaBasis plus

€13,95

JBL AquaBasis plus is een complete voedingsbodem voor alle aquariumplanten. Geeft langdurig voeding af wat zorgt voor optimale plantengroei en remming van algengroei. Verkrijgbaar in 2,5 liter (50-100 liter aqua) en 5,0 liter (100-200 liter aqua).