Alternanthera reineckii 'Mini' Plant-It! In Vitro

De Alternanthera reineckii 'Mini' is een leuke rode plant. Door zorgvuldig te knippen, is het mogelijk om een dicht, rood violet tapijt van ongeveer 5 tot 10 cm hoog te maken.

Lees meer...
Artikelnummer: Nog Invullen
Aantal: 4

Alternanthera reineckii 'Mini' - In vitro cup

 

De Alternanthera reineckii 'Mini' is een leuke rode plant. Door zorgvuldig te knippen, is het mogelijk om een dicht, rood violet tapijt van ongeveer 5 tot 10 cm hoog te maken. Stelt weinig eisen aan de waterwaarden maar doet het beter in warmer water (22+ graden).

Hoe meer licht en voeding deze plant krijgt hoe mooier de kleuren zullen uitkomen. Deze plant is tevens gemakkelijk te stekken door een stukje af te knippen en opnieuw in de bodem te steken.

De Alternanthera reineckii ook wel papagaaienblad genaamd kan het beste als losse stengens worden geplant met een kleine tussenruimte zodat de plant ruimte heeft om te ontwikkelen. De planten geregeld snoeien zorgt voor uitbreiding in de breedte. Het snoeisel kan eventueel worden herplant om de plant sneller uit te breiden. 

Deze aquariumplant is snel tevreden, maar past zich aan naar de waterwaarden en omstandigheden in het aquarium. Hoe meer licht, voedingsstoffen en CO2 hoe roder de aquariumplant zal kleuren. CO2 kan worden weggelaten als de pH laag (lager dan 6,5) gehouden wordt. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een pH verlagende bodem

 

 Hoogte   5-10+ centimeter
Temperatuur 22 - 28° C
Type Stengelplant
Groeisnelheid Medium
Licht Normaal
pH 5,0 - 8,0

 
Deze aquariumplant is ook verkrijgbaar in de voordelige XL in vitro variant.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen