Alternanthera reineckii - In vitro

De Alternanthera reineckii is een prachtig rode aquariumplant en tevens de makkelijkste rode aquariumplant om te houden in het aquarium. De plant is goed te combineren met groene aquariumplanten en een erg leuke afwisseling. Wordt +- 20-40 cm hoog.

€4,95 Incl. btw
Levertijd: In bestelling

Alternanthera reineckii - In vitro

 

De Alternanthera reineckii is een prachtig rode aquariumplant en tevens de makkelijkste rode aquariumplant om te houden in het aquarium. De plant is goed te combineren met groene aquariumplanten en een erg leuke afwisseling. De stengels van deze aquariumplant groeien recht omhoog en hebben lancetvormige bladeren die relatief groot kunnen worden. 

De Alternanthera reineckii ook wel papagaaienblad genaamd kan het beste als losse stengens worden geplant met een kleine tussenruimte zodat de plant ruimte heeft om te ontwikkelen. De planten geregeld snoeien zorgt voor uitbreiding in de breedte. Het snoeisel kan eventueel worden herplant om de plant sneller uit te breiden. 

Deze aquariumplant is snel tevreden, maar past zich aan naar de waterwaarden en omstandigheden in het aquarium. Hoe meer licht, voedingsstoffen en CO2 hoe roder de aquariumplant zal kleuren. CO2 kan worden weggelaten als de pH laag (lager dan 6,5) gehouden wordt. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een pH verlagende bodem

Informatie

 

  • Herkomst: Zuid-Amerika
  • Hoogte: 20-40 centimeter
  • Lichtbehoefte: middel/veel
  • Optimale temperatuur: 20-30° C
  • pH: 5,5 - 7,5
  • Moeilijkheidsgraad: medium
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen